Davidson Βασικές Έννοιες της Ιατρικής Παθολογίας
3η έκδοση
Davidson's essentials of medicine 3rd edition (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-583-767-9
Παρισιάνου Α.Ε., Αθήνα, 8/2023
3η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
Ενιαία τιμή έως 9/2/2025
€ 55.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Άδετο
13 x 20 εκ., 1,230 γρ., 1160 σελ.
Περιγραφή

     Περιγραφή 

Tο εν λόγω εγχειρίδιο είναι ένα έργο πολυσυγγραφικό, με πολυετή παρουσία στον χώρο των ιατρικών βιβλίων παγκοσμίως και, φυσικά, με την αντίστοιχη αναγνώριση. Το φυσικό μέγεθος του βιβλίου και ο όγκος των περιεχόμενων πληροφοριών είναι αντιστρόφως ανάλογα· συνεπώς, ο αναγνώστης θα έχει στη διάθεση του ένα εύχρηστο εγχειρίδιο, στο οποίο θα μπορεί να ανατρέχει ανά πάσα στιγμή, ακόμα και στην ενεργό δράση του στην άσκηση της ιατρικής κάθε ειδικότητας, όχι μόνο στη μελέτη.

Το κείμενο χωρίζεται σε 21 κεφάλαια, στα οποία γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν όλα τα θέματα που μπορεί να συναντήσει ο κλινικός ιατρός. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στη λήψη των αποφάσεων αναφορικά με τη διαχείριση και την πορεία του ασθενούς, ακολουθεί η θεραπευτική προσέγγιση και η συνταγογράφηση. Κεφάλαια που αφορούν στην επείγουσα ιατρική, στη δηλητηρίαση και στις μολυσματικές νόσους έπονται. Ξεχωριστά κεφάλαια καταπιάνονται με τα επιμέρους συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού, ενώ τα τρία τελευταία θίγουν τη γήρανση, την ογκολογία και τις εργαστηριακές εξετάσεις, θέματα ακανθώδη στη σύγχρονη ιατρική πράξη.

Η μορφοποίηση του βιβλίου αποτελεί άλλο σημείο αναφοράς που δεν περνά απαρατήρητο, καθώς οι πίνακες, τα πλαίσια και η έγχρωμη εικονογράφηση προάγουν τη μεταλαμπάδευση της γνώσης και, σε συνδυασμό με την απλή και κατανοητή γλώσσα, καθιστούν το βιβλίο αυτό απόλυτα επιτυχημένο και εύστοχο, ένα βιβλίο-οδηγό για τον φοιτητή και τον σύγχρονο ιατρό. 


Add: 2023-10-03 13:24:20 - Upd: 2023-10-03 13:24:20