Τα κρυμμένα διαμάντια
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5600-27-3
Εκδόσεις Ανάτυπο, Θεσσαλονίκη, 3/2023
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 1/9/2024
€ 20.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
20 x 30 εκ., 68 σελ.
Περιγραφή
Ο Αγγελής είναι το μοναδικό άσπρο βατραχάκι του βάλτου των Κοάξ Κοάξ. Ζει με τη γιαγιά του, τη Μάρω, πάνω σε μια γέρικη κουμαριά στην άκρη της λίμνης. Με στωικότητα και αξιοπρέπεια αντιμετωπίζει την απόρριψη από τα υπόλοιπα βατραχάκια του βάλτου εξαιτίας της ταπεινής του καταγωγής και του διαφορετικού χρώματός του. Συγχωρά αυτούς που τον έχουν πληγώσει και προσφέρει με ανιδιοτέλεια τη βοήθειά του σε όποιον τη χρειάζεται. Κάποια στιγμή, όλοι θα μάθουν ότι ο Αγγελής είναι ο...
«Τα κρυμμένα διαμάντια» είναι ένα παραμύθι που αναφέρεται σε διαχρονικά προβλήματα που ταλανίζουν μία κοινωνία, όπως η διαφορετικότητα, η καταγωγή και η μετανάστευση. Διαπραγματεύεται το θέμα της ειρηνικής συνύπαρξης και έμπρακτης συμμετοχής στα κοινά μεταξύ των πολιτών ενός τόπου με σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, την ευγνωμοσύνη προς όλους όσους έχουν συμβάλλει με το δικό τους λιθαράκι στην αποκατάσταση της δημοκρατίας και στην καταλυτική συμβολή που έχει στην εξέλιξη ενός έθνους η μεταλαμπάδευση της ιστορίας στη νέα γενιά.
«Τα Κρυμμένα Διαμάντια» είναι ένας ύμνος στη Φιλία, στον Σεβασμό και στην Αξιοπρέπεια, στην Αγάπη, στην Ανιδιοτέλεια και στη Συγχωρητικότητα, στη Δύναμη της Ψυχής που αναγεννάται από τις στάχτες της. Γιατί… σαν «σκάψει» κάποιος βαθιά, μέσα στον νου και στην καρδιά, στα παλιά και στα τωρινά, θα βρει «Διαμάντια», κρυμμένα καλά από τη θέα και την πολύβοη μοναξιά. Με αυτά, σαν άστρα φωτεινά, θα πορεύεται πια, από της άγνοιας τη σκοτειν­ιά, σε έναστρους ουρανούς με αξίες και θεσμούς και άρρηκτους δεσμούς.


Add: 2023-09-12 00:13:43 - Upd: 2024-03-14 14:49:21