Διεθνής Οικονομική
International Economics (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-204-183-3
Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη, 7/2023
5η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 76.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 29 εκ., 1040 σελ.
Περιγραφή
Από τα πλέον σημαντικά στο αντικείμενό του, η πέμπτη έκδοση του βιβλίου Διεθνής Οικονομική είναι πλέον διαθέσιμη και στην ελληνική γλώσσα.
Καθώς η συγγραφή αυτού του βιβλίου τελειώνει τον Απρίλιο του 2020, η παγκόσμια οικονομία βιώνει αυτό που πιθανότατα θα αποδειχθεί το μεγαλύτερο δυσμενές μακροοικονομικό σοκ μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πανδημία του κορωνοϊού 2019-20 έχει ήδη οδηγήσει τις περισσότερες χώρες σε ύφεση. Το γεγονός αυτό ξεδιπλώνεται μόλις μια δεκαετία μετά από το προηγούμενο μεγαλύτερο μεταπολεμικό οικονομικό σοκ, την Παγκόσμια Χρηματοπιστωτική Κρίση του 2008. Αυτές οι δύο πρόσφατες κρίσεις και η ανομοιογενής οικονομική ανάκαμψη που παρατηρήθηκε μεταξύ τους, δείχνουν τη σημασία των διεθνών διασυνδέσεων στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο του σήμερα.
Είδαμε τεράστια σοκ και πολιτικές αποκρίσεις να αναδύονται και να διαδίδονται σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία πριν από μια δεκαετία, και βλέπουμε πάλι παρόμοια φαινόμενα και σήμερα. Το μέγεθος των οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών επιπτώσεων είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθεί, και γίνονται αισθητές σε ολόκληρο τον κόσμο, από τις πλουσιότερες προηγμένες οικονομίες έως τις ανερχόμενες αναδυόμενες αγορές και τις φτωχότερες αναπτυσσόμενες χώρες. Αναμφίβολα, κοιτάζοντας αυτό το συνωστισμένο τοπίο, δεν ήταν ποτέ πιο ξεκάθαρο ότι μια εξοικείωση με τα διεθνή οικονομικά αποτελεί απαραίτητη γνώση, εάν θέλουμε να κατανοήσουμε καλύτερα τον κόσμο που ζούμε.
Στόχος του κειμένου είναι να παρουσιάσει τις θεωρίες των διεθνών οικονομικών και να ζωντανέψει τα υποδείγματά τους μέσω εφαρμογών που βασίζονται σε παγκόσμια γεγονότα από τον «αληθινό» κόσμο. Όλοι οι φοιτητές θέλουν να κατανοήσουν τα γεγονότα που βλέπουν να περιγράφονται στις οθόνες των κινητών τους και το βιβλίο αυτό τους βοηθά να κάνουν ακριβώς αυτό. Στηρίζεται στην πιο πρόσφατη έρευνα για να θέσει συγκεκριμένες τιμές στα υποδείγματα που συζητιούνται. Οι εφαρμογές των συγγραφέων αναφέρονται όχι μόνο στα οικονομικά πίσω από τα παγκόσμια γεγονότα, αλλά και στην πολιτική οικονομία που διέπει τις πολιτικές αποφάσεις. Αυτή η ισορροπημένη κάλυψη παραδοσιακών και σύγχρονων θεωρητικών εργαλείων καθιστούν το παρόν έργο ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των μελετητών της διεθνούς οικονομίας, των σπουδαστών, αλλά και όσων ενδιαφέρονται να κατανοήσουν τις τρέχουσες εξελίξεις στην οικονομία.


Add: 2023-08-30 17:48:36 - Upd: 2023-09-07 14:47:51