Ο μυστικός δικηγόρος
The secret barrister: Stories of the Law and How it's Broken (τίτλος πρωτοτύπου)
Μετάφραση: Μαραγκός, Γιώργος
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελή, Ηλιάνα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-645-467-7
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 7/2023
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
Ενιαία τιμή έως 1/1/2025
€ 18.80 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 585 γρ., 480 σελ.
Περιγραφή
«Είμαι “νέος” δικηγόρος… Γράφω ανώνυμα, επειδή αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να είμαι ειλικρινής· να φέρνω ως παράδειγμα τις δικές μου εμπειρίες, αλλά και άλλων, να δείχνω τις προσωπικές ιστορίες δικαιοσύνης και αδικίας που συμβαίνουν κάθε μέρα στα δικαστήρια της χώρας».
Πώς μπορείς να υπερασπιστείς έναν κατηγορούμενο για κακοποίηση ανηλίκου, όταν υποψιάζεσαι ότι είναι ένοχος; Τι λες σε κάποιον που έχει καταδικαστεί σε δεκαετή κάθειρξη, όταν πιστεύεις ότι είναι αθώος; Τι είναι οι νόμοι και γιατί τους χρειαζόμαστε; Από τους εγκληματίες στους δικηγόρους, τα θύματα, τους μάρτυρες και τους δικαστές, στις σελίδες αυτές βρίσκονται οι καλύτερες και οι χειρότερες πλευρές της ανθρωπότητας, μέσα σ’ ένα σύστημα άδικο, που θα βρισκόταν πάντα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, αν ο κόσμος ήξερε πώς είχαν τα πράγματα.
Το βιβλίο αποτελεί την καυστική περιγραφή ενός αυτόπτη μάρτυρα για το ανθρώπινο κόστος του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης και ταυτόχρονα μια ανάλυση του πώς φτάσαμε σ’ αυτό το χάλι. Ο μυστικός δικηγόρος θέλει να καταδείξει την πραγματική κατάσταση του δικαστικού συστήματος και τη σημασία τού να γνωρίζουμε τι συμβαίνει.
Καλώς ήλθατε στον κόσμο του Μυστικού δικηγόρου. Πρόκειται για ιστορίες βγαλμένες από τη δικαστική αίθουσα. Μερικές φορές είναι αστείες, συχνά συγκινητικές και, στο τέλος, σου αλλάζουν τη ζωή.
Έγραψαν για το βιβλίο:
«Η εκ των έσω περιγραφή ενός δυσλειτουργικού νομικού συστήματος στα πρόθυρα της κατάρρευσης θα ήταν αστεία αν δεν ήταν τόσο τρομακτική».
- Daily Mail
«Βγάζει τα άπλυτα στη φόρα –ή μας δείχνει την πραγματικότητα– όσον αφορά τη δουλειά των δικηγόρων».
- The Times
«Τα κακώς κείμενα του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης περιγράφονται τέλεια στον Μυστικό δικηγόρο. Αυτή η θυμωμένη, αλλά διεξοδική ανάλυση της διαδικασίας από την πρώτη σύλληψη μέχρι τη φυλάκιση είναι η συναρπαστική οπτική από την πρώτη γραμμή ενός ανώνυμου, νεαρού δικηγόρου του ποινικού. Διαβάστε και εξοργιστείτε μαθαίνοντας ότι “κάθε μέρα, οι αποδεδειγμένα ένοχοι αφήνονται ελεύθεροι”, ενώ οι άτυχοι καταλήγουν χωρίς λόγο στη φυλακή».
- Guardian
«Τρομακτικό και ενίοτε ξεκαρδιστικό… είναι μια περιγραφή που σου ανοίγει τα μάτια, αλλά και σε καταθλίβει για το πώς εφαρμόζονται σήμερα οι νόμοι. Ίσως να υπάρχει ελπίδα, αλλά ο συγγραφέας δεν αφήνει αμφιβολία περί της ανάγκης για άμεσες μεταρρυθμίσεις».
- The Observer
«Το εξαιρετικό αυτό βιβλίο θα καταστήσει γνωστή στο ευρύ κοινό την ανομολόγητη, έως σήμερα, κρίση. Αποτελεί ταυτόχρονα άγριο κατηγορητήριο, χρήσιμο βοήθημα και ντροπιαστική περιγραφή των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ένας δικηγόρος».
- Daily Telegraph

Add: 2023-08-08 14:30:27 - Upd: 2023-08-09 11:56:08