Τα χρονικά της Κατάμπρα
Μετάφραση: Τζοβάνι, Θεοδώρα
Επιμέλεια κειμένου: Περάκης, Μανώλης
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-00-4678-6
Ιδιωτική Έκδοση, Αθήνα, 2023
1η έκδ. || Νέα || On the Cover: “The Disenfranchised Lady” 2002 Artwork by Electros
Γλώσσα: Αγγλικά || Ελληνική, Νέα
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 176 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Το βιβλίο περιέχει 85 πρωτότυπες εικονογραφήσεις του Electros
Περιγραφή
Τα Χρονικά της Κατάμπρα ορίζουν το χάος ανάμεσα στον σημερινό κόσμο της ασάφειας και στον επερχόμενο κόσμο της σύγχυσης, απρόβλεπτα και ακανόνιστα, παρουσιάζοντάς το με σκηνοθετημένες σκέψεις για το απρόβλεπτο μέλλον. Αν και εξαιρετικά διαυγές με ορθολογισμό από τη μία πλευρά, από την άλλη το βιβλίο αυτό είναι νοηματικά αφηρημένο παρουσιάζοντας νέες και ίσως σοκαρίστηκες θεωρίες. Κάποιες σκέψεις του είναι εξωφρενικά χιουμοριστικές, με κείμενα που συνοδεύονται με αλληγορικές εικονογραφήσεις, οι οποίες σχετίζονται με την Αμερικανική κοινωνία και μπορεί να αποτελούν ένα γρίφο για τον ανυποψίαστο αναγνώστη. Dr. PAOLA ALLEN, Scientific Commentator, NEW YΟΡΚ
Ο Electros χρησιμοποιεί την τέχνη σε κάθε θέμα ως σημείο εκκίνησης, για να εξηγήσει τις επιστήμες πίσω από αυτήν. Ερευνά και αναλύει την υπόθεση του σύγχρονου πολιτισμού με έναν έντονο και ευρηματικό τρόπο. Ταξιδεύει τον θεατή σε ένα ταξίδι συνένωσης με τις ανθρώπινες εμπειρίες από τον κόσμο των ιδιαίτερων προβληματισμών, που εξερευνούν και διαφωτίζουν, με ένα μείγμα επιστημονικών αναλύσεων και με μια πολυφωνική γλώσσα περίπλοκων συμβολισμών. Prof. WILLIAM WRIGHT, πρώην διευθυντής του New York Studio School.
Ο αιώνας μας θα μείνει στη μνήμη μας για ορισμένα γεγονότα. Ένα από αυτά είναι η πανδημία του "Covid19". Ο αναγνώστης δεν είναι σίγουρος αν διαβάζει απλώς ένα βιβλίο των σύγχρονων επιστημών ή ένα σαρκαστικό κατασκεύασμα της θετικής σκέψης. Ο Electros αποκαλύπτει τη βιογραφική του εμπειρία με καλλιτεχνική φιλογραφία. Είναι ένα είδος ιστορίας - παραδείγματος στην εποχή της πνευματικής αποκατάστασης, όπως τη βιώνουμε τώρα. ELIZABETH και BRIAN VOGEL, San Diego California. Το θέμα του νέου έργου του έχει μια πνευματική διάσταση με αινιγματικό μυθιστορηματικό νόημα. Διαβάζοντας το, έχει κανείς μια αίσθηση διεύρυνσης σε κάθε θέμα. Οι απόψεις του για τις παγκόσμιες υποθέσεις είναι μοναδικές και τα φιλοσοφικά του μοντέλα είναι ταυτόχρονα λογικά και χαοτικά φτιαγμένα, ψυχαναλυτικά από πολλές απόψεις, όπως και η εκκεντρική θεωρία του για τη σύγχρονη σκέψη, σε σχέση με την τρέχουσα εποχή. ΜΑΡΙΑ ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ, Αθήνα, Ελλάδα. «Τα Χρονικά της Κατάμπρα» είναι ένα βιβλίο αιχμής, ένα μανιφέστο καλλιτεχνικής ρητορείας, αποκαλυπτικό και νοηματικό, με περιηγητικό συμβολισμό, μαζί με την ενδιαφέρουσα εμβληματική εικονογραφία του. Η αφηγηματική του διαλεκτική αποτελεί ένα μυστικιστικό εγχειρίδιο της σημερινής μεθορίου. Λειτουργεί ως έρευνα για τις κοινωνικές επιστήμες, που επηρεάζονται από την τέχνη και την τεχνολογία. JOSEPH JACOBH, Καθηγητής της Ιστορίας τέχνης, New York.

Add: 2023-08-08 14:25:10 - Upd: 2023-08-08 14:25:10