Μεταβολή
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5748-02-9
Μετρονόμος, Αθήνα, 3/2023
60η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 1/9/2024
€ 10.60 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 110 σελ.
Περιγραφή
Μεταβολή σημαίνει μετάβαση από μια κατάσταση σε μια άλλη. Όχι απαραίτητα πάντα προς το καλύτερο. Θα μπορούσε να είναι η «αθρόα μεταβολή από νίκης είς ήτταν.» Και το ανάποδο. Η νίκη από την ήττα απέχουν ένα βλέμμα. Από ποια μεριά κοιτάζεις τα πράγματα και πότε ακριβώς επιλέγεις να στρέψεις το κεφάλι σου. Είτε προς την πλευρά του νικημένου, είτε του νικητή. Τότε τα βλέπεις όλα διαφορετικά. Αυτή η ιδέα με κινητοποίησε να γράψω αυτό το βιβλίο.
Εννέα ιστορίες καθημερινών ανθρώπων, με προτερήματα κι ελαττώματα όπως όλοι μας και που θα μπορούσαν να είναι οι γείτονες μας, οι φίλοι μας, εμείς, εσείς, ο καθένας μας. Μέχρι την στιγμή που στην φαινομενικά ήσυχη ζωή τους συμβαίνει ένα γεγονός, ασήμαντο ή σημαντικό – δεν έχει σημασία. Για πρώτη φορά καλούνται να επανεξετάσουν όλα όσα μέχρι τότε σχεδόν τυφλά κι άκριτα πίστευαν και ν’ αναμετρηθούν με τους κρυμμένους φόβους τους. Με τον έρωτα, την ιδεολογία, την ηθική, την ζωή και τον θάνατο, το διαφορετικό, το τέρας. Κυρίως όμως με τον εαυτό τους.
Μεταβολή σημαίνει μετάβαση από μια κατάσταση σε μια άλλη. Αλλαγή. Μια στιγμιαία απόφαση, ένα γύρισμα του κεφαλιού δεξιά ή αριστερά, μια ενστικτώδης στροφή για να το βάλουμε στα πόδια τρέχοντας ή για να ορθώσουμε το ανάστημα μας. Συναινείς ή αντιστέκεσαι; Την κρίσιμη στιγμή γινόμαστε συνένοχοι ή επαναστάτες; Το σημείο μηδέν που δεν καθορίζει μόνο την υπόλοιπη ζωή μας αλλά καθορίζει ποιοι πραγματικά είμαστε.


Add: 2023-07-13 01:00:31 - Upd: 2023-07-13 10:17:40