Ιστορίες από το Ουέσσεξ
και άλλα διηγήματα
Μετάφραση: Φρυδά, Έφη
Επιμέλεια κειμένου: Μπαρτσώκας, Γιάννης
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-283-530-2
Ροές, Αθήνα, 7/2023
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 18.02 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 328 σελ.
τ. 1 από 1
Σύντομη περιγραφή
Με βλέμμα πότε απλανές και πότε ζωηρό, άλλοτε θερμό κι άλλοτε γαλήνιο, ο Χάρντυ στρέφει τα μάτια του –και την πένα του– όχι στην πολύβουη Αγγλία των μεγάλων πόλεων, αλλά στην περιοχή του Ουέσσεξ, στην επαρχία, σκιαγραφώντας λεπταίσθητα χαρακτήρες και ήθη, πλέκοντας αφηγήσεις πρωτότυπες και γοητευτικές.
Περιγραφή
Στα διηγήματα του τόμου ο Χάρντυ μάς παίρνει από το χέρι και μας ταξιδεύει στην επαρχία της βικτωριανής Αγγλίας, χρωματίζοντας τις διηγήσεις του πότε με χιούμορ, πότε με λυρισμό, πότε με πίκρα αδιόρατη και πότε με ανεμελιά.
Δίνοντας κεντρική θέση σε γυναίκες πρωταγωνίστριες –ηρωίδες ονειροπόλες και παθιασμένες (Μια ευφάνταστη γυναίκα, Στον δυτικό τομέα, Το σακατεμένο χέρι), αφελείς, αλλά με απροσποίητη ανθρωπιά (Η κυρα-Τσαντλ), πλανεμένες ή εγκλωβισμένες στην ίδια τη ζωή τους (Το βέτο του γιου, Συντοπίτες), ανεξάρτητες όσο και πεισματικές (Παρείσακτοι στον λόφο)–, πλάθει ιστορίες που με την ευρηματικότητα της πλοκής και τη διεισδυτική απλότητα της γραφής τους συγκινούν και προβληματίζουν.
Ένας ολόκληρος κόσμος ξεπηδάει από τις σελίδες του βιβλίου, μακριά από την πολύβουη Αγγλία των μεγάλων πόλεων, εκεί που η ζωή για τον συγγραφέα κυλάει λες πιο έντονα, πιο βαθιά, πιο αυθεντικά – ένας κόσμος εντελής, πλήρης και γοητευτικός: ο κόσμος του Τόμας Χάρντυ.
Τα εννέα διηγήματα της συλλογής πλαισιώνουν ένα κείμενο της Βιρτζίνια Γουλφ για το πεζογραφικό έργο του Χάρντυ και επίμετρο του Desmond Hawkins.

Add: 2023-07-04 17:45:46 - Upd: 2024-02-21 16:25:40