Paul Ευμορφίδης λοξώς ολοταχώς
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-85972-3-5
Εκδόσεις Άνω Κάτω, Αθήνα , 5/2023
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 28/11/2024
€ 14.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 20 εκ., 168 σελ.
Περιγραφή

PAUL ΕΥΜΟΡΦΙΔΗΣ

    Έχει τέσσερα παιδιά, δεν έχει κινητό, ούτε αυτοκίνητο, δεν φοράει κοστούμι, δεν πίνει αλκοόλ,
    δεν καπνίζει,  δεν  τρώει κρέας.
   «Σημασία έχει το πάθος!  O πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο δεν είναι αυτός που κάνει ό,τι      αυτός που γουστάρει ό,τι κάνει»  «Όταν αγγίζεις το Άγνωστο, σου αποκαλύπτεται.Κι αν το     καλοσκεφτείτε, για ένα Άγνωστο ζούμε. Αυτό είναι όλο». 

«Όλες οι χώρες είναι χώρες ευκαιριών, οι δουλειές είναι άπειρες, άλλο αν δεν τις βλέπουμε επειδή είναι κάτω  από τη μύτη μας. Όλοι είμαστε γεννημένοι επιχειρηματίες, δημιουργοί και εφευρέτες!»
Η γυμνή αφθονία του λακωνικού τοπίου είναι η γενέθλια αφετηρία μου.
Δεν σταματώ να μαζεύω γνώσεις, αλλά υπερηφανεύομαι μόνο για όσες από αυτές δεν διδάσκονται.
Είμαι ομηρικά ζάπλουτος, δηλαδή αχόρταγα ταξιδιάρης.
Η πείρα μου είναι ο τόκος που αφήνουν τα λάθη μου.
Παθιάζομαι να αγγίζω το Άγνωστο, ό,τι και όσο αντιστέκεται στο ξεγύμνωμά του.
Η COCO-MAT και όλο της το σόι, δεν είναι παρά απλοί σταθμοί. Ο προορισμός είναι το άρωμα των φυκιών στο στόμα, το θρόισμα των ξερόφυλλων το απομεσήμερο, το λαχάνιασμα στον ανηφορικό χωματόδρομο, ο έρωτας που γεννιέται ανάμεσα σε δυο τετρακέφαλους και δυο ρόδες ποδηλάτου, το ξεκαρδιστικό γέλιο στη βραδινή σιγαλιά.

«Οι λύσεις είναι περισσότερες από τα προβλήματα. Είσαι νέος, θέλεις να ταξιδέψεις, να γνωρίσεις τον κόσμο, να μάθεις γλώσσες, αλλά δεν έχεις χρήματα; Ε, και;  Έτερον εκάτερον, μη σου πω και καλύτερο! Οι πόλεις είναι γεμάτες από δωρεάν κρεβάτια, δωμάτια, καταλύματα, αρκεί να θέλεις ΕΣΥ να τα ανακαλύψεις ως τέτοια, και όλοι οι άνθρωποι είναι εν δυνάμει γνωστοί, φίλοι, ερωμένοι και συγγενείς, αρκεί να θέλεις ΕΣΥ να τους δεις έτσι! Όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις, εύκολες δικαιολογίες, διώξιμο της μπάλας στην εξέδρα. »

«Τίποτα δεν με γέμιζε τόσο πολύ, όσο το να περιπλανιέμαι στους δρόμους, να ανακατεύομαι με τον κόσμο, να παρατηρώ τους ανθρώπους, να χάνομαι και να βρίσκομαι…»



Add: 2023-05-23 14:48:54 - Upd: 2024-03-01 14:35:00