Ροδόπη: Ματιές από το χθες στο σήμερα
Φωτογραφικό Λεύκωμα
Rhodope: Glimpses from the past to the present
Photo album
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-85883-0-1
Γλώσσα: Αγγλικά || Ελληνική, Νέα
€ 0.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
28 x 28 εκ., 156 σελ.
Περιγραφή
Η έκδοση του Φωτογραφικού Λευκώματος «Ροδόπη: Ματιές από το χθες στο σήμερα» από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Ν. Τσαλικίδη, προέκυψε με αφορμή τον εορτασμό των εκατό χρόνων Ενσωμάτωσης της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα. 
Στο Λεύκωμα αυτό παρουσιάζεται μια εν πολλοίς ταραχώδης περίοδος της ιστορίας μας και, ταυτόχρονα, η ποικιλία των πολιτιστικών παραδόσεων των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Στο παρόν Λεύκωμα, αξιοποιούνται στο πεδίο της δημόσιας ιστορίας, πληροφορίες και για την αρχαία επιγραφική κληρονομιά της Μαρώνειας, όπως καταγράφηκαν σε έργο του ιατρού Μελίρρυτου τον 19ο αιώνα και αξιοποιήθηκαν μεταγενέστερα από τους επιγραφικούς αρχαιολόγους.
Ο τόμος καταγράφει επίσης και αναδεικνύει τον μυθικό, για τους σύγχρονους Κομοτηναίους, Μπουκλουτζά, το ποτάμι με βάση τη ροή του οποίου δομήθηκε η πόλη, την Kεντρική Πλατεία της Κομοτηνής, το Άλσος της Αγίας Παρασκευής, καθώς και την πολυπολιτισμική οπτική της ευρύτερης περιοχής μέσα από τη φωτογραφική αποτύπωση θρησκευτικών μνημείων χριστιανών, μουσουλμάνων, αρμενίων και εβραίων.
 

Add: 2023-03-21 16:18:27 - Upd: 2024-01-03 14:07:11