Οι τέσσερις θεμελιώδεις ασκήσεις του διαμαντένιου δρόμου
Προπαρασκευή για τη μεγάλη σφραγίδα
THE FOUR FOUNDATIONAL PRACTICES OF THE DIAMONDWAY: PREPARATION FOR THE GREAT SEAL (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-99220-7-4
Διαμαντένιος Δρόμος, Θεσσαλονίκη, 1/2022
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 15.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
238 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Πριν 2500 χρόνια, ο Βούδας αναγνώρισε ότι το πνεύμα μας έχει την ικανότητα να βιώνει αυτήν την ευτυχία την κάθε στιγμή και σε όλες τις περιστάσεις της ζωής. Ανακάλυψε ότι η αληθινή φύση όλων των όντων είναι τέλεια: ανοιχτή σαν το χώρο, ακτινοβόλα, διαυγής και δίχως κανέναν περιορισμό.
Περιγραφή

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν την εμπειρία του πλήρους ανοίγματος σε ιδιαίτερες στιγμές, όπως όταν ερωτεύονται
για πρώτη φορά, σε μια συναρπαστική στροφή επάνω στη μοτοσικλέτα, ή όταν νιώθουν την απεριόριστη ελευθερία του
χώρου κατά την ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο. Σε τέτοιες στιγμές έχουμε μια σύντομη γεύση των ατέλειωτων δυνατοτήτων που είναι έμφυτες σε όλους μας.
Πριν 2500 χρόνια, ο Βούδας αναγνώρισε ότι το πνεύμα μας έχει την ικανότητα να βιώνει αυτήν την ευτυχία την κάθε στιγμή και σε όλες τις περιστάσεις της ζωής. Ανακάλυψε ότι η αληθινή φύση όλων των όντων είναι τέλεια: ανοιχτή σαν το χώρο, ακτινοβόλα, διαυγής και δίχως κανέναν περιορισμό. Αυτοί που πραγματώνουν αυτήν την αλήθεια, βιώνουν αφοβία, αυτοεμφανιζόμενη χαρά και ενεργή ευσπλαχνία για τους άλλους.
Οι τέσσερις διαδοχικές ασκήσεις διαλογισμού, που ερμηνεύονται σε αυτό το βιβλίο, προετοιμάζουν το πνεύμα γι’ αυτήν την εμπειρία. Συλλογικά, ενεργοποιούν και δυναμώνουν τον εσωτερικό μας πλούτο, την ικανότητά μας να βλέπουμε τα πράγματα καθαρά, δίχως φίλτρο, και την ικανότητά μας να πράττουμε ευεργετικά στη βάση αυτού που πραγματικά συμβαίνει. Αυτοί που επενδύουν στον ιδρώτα, στις ώρες και στην εστίαση που είναι απαραίτητα για την ολοκλήρωση αυτών των ουσιαστικών ασκήσεων, θα βιώσουν ένα σημαντικό άλμα στην εξέλιξη προς τον υπέρτατο στόχο: την ύψιστη φώτιση για το καλό όλων των όντων, γνωστή ως Μεγάλη Σφραγίδα.


Add: 2023-02-17 17:55:31 - Upd: 2023-02-20 12:03:05