Λεωνής
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-05-1868-9
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Audiobook, Αρχείο για καταφόρτωση (downloadable), CD standard audio format
Σύντομη περιγραφή
Το διάσημο εξομολογητικό μυθιστόρημα του Γιώργου Θεοτοκά, όπου τα προσωπικά βιώματα μετατρέπονται σε καθολική θεώρηση μιας εποχής.
Περιγραφή

Το διάσημο εξομολογητικό μυθιστόρημα του Γιώργου Θεοτοκά, όπου τα προσωπικά βιώματα μετατρέπονται σε καθολική θεώρηση μιας εποχής. Γράφει ο Απόστολος Σαχίνης:

«Ο Λεωνής είναι ο Γιώργος Θεοτοκάς, αλλά είναι γενικότερα και ο ευαίσθητος έφηβος που έζησε και αναπτύχθηκε κάτω από τη σκιά και τον ήχο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου… Η σύνθεση, η εξέλιξη και η πορεία του Λεωνή είναι περιγραφική και αφηγηματική, και ο αναγνώστης χαίρεται αυτή την ελευθερία και αυτή την άνεση που υπάρχουν στην αφήγηση και στις περιγραφές… Το καινούργιο που έφερε ο Λεωνής στο μυθιστόρημα της εφηβικής ηλικίας υπάρχει σ᾽ αυτήν τη θαυμάσια ανάπλαση και αναπαράσταση που πνεύματος και του κλίματος μιας συνταρακτικής εποχής όπου πρωταγωνιστούσε η Ιστορία».

Ο Γιώργος Θεοτοκάς γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1905 και πέθανε στην Αθήνα το 1966. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα, το Παρίσι και το Λονδίνο. Θεωρείται από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της πεζογραφίας του ᾽30.

Οι μεταφράσεις της έχουν επανειλημμένως βραβευθεί, ενώ από τα μυθιστορήματά της τα Πριμαρόλια τιμήθηκαν με το Βραβείο Νικηφόρου Βρεττάκου και η Θέκλη κέρδισε τόσο το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος όσο και το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.


Add: 2023-02-10 12:18:07 - Upd: 2023-02-10 12:18:07