Η ιστορία της Λίσι
Lisey's Story (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-645-391-5
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 9/2022
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 18.80 (περ. ΦΠΑ 6%)
Audiobook, Αρχείο για καταφόρτωση (downloadable), Standalone audio
Διάρκεια: 19ω. 37λ.
Περιγραφή

Η Ιστορία της Λίσι μεταφέρθηκε σε μίνι σειρά σε σενάριο Stephen King με πρωταγωνιστές τους Julian Moore και Clive Owen, σε σκηνοθεσία Pablo Larain.

Η Λίσι έχασε πριν από δύο χρόνια τον άντρα της, τον Σκοτ, μετά από είκοσι πέντε χρόνια γάμου. Ο Σκοτ ήταν πολυβραβευμένος συγγραφέας μπεστ σέλερ και πολύπλοκος άνθρωπος. Ήδη από την αρχή της σχέσης τους, προτού παντρευτούν, η Λίσι ήξερε ότι ο Σκοτ αποτραβιόταν σε κάποιο μέρος –ένα μέρος που τον τρόμαζε και τον γιάτρευε συγχρόνως, που μπορούσε να τον καταβροχθίσει ζωντανό ή να του δώσει τις ιδέες που χρειαζόταν για να παραμείνει ζωντανός.

Τώρα είναι η σειρά της Λίσι να έρθει αντιμέτωπη με τους δαίμονες του Σκοτ και να επισκεφθεί αυτό το τρομακτικό μέρος. Σύντομα, αυτό που στην αρχή μοιάζει με την προσπάθεια μιας χήρας να βάλει σε τάξη τις σημειώσεις του διάσημου συζύγου της εξελίσσεται σε ένα μοιραίο ταξίδι στα σκοτάδια της ζωής του.

Η Ιστορία της Λίσι, ίσως το πιο προσωπικό και δυνατό έργο του Στίβεν Κινγκ, έχει θέμα την πηγή της δημιουργικότητας, τους πειρασμούς της παράνοιας και τη μυστική γλώσσα της αγάπης.

 Είπαν για το βιβλίο:

«Η Ιστορία της Λίσι διαφέρει από κάθε άλλο έργο του Κινγκ. Νιώθεις τον προσωπικό τόνο στο ύφος του, καταλαβαίνεις ότι το αγαπά στ’ αλήθεια αυτό το βιβλίο.»
–USA Today

«Η Ιστορία της Λίσι είναι η απτή απόδειξη ότι ο Στίβεν Κινγκ έχει εξελιχθεί από ταλαντούχος συγγραφέας βιβλίων τρόμου σε σημαντικό λογοτέχνη.»
–Los Angeles Times

«Περίτεχνο και απολαυστικό.»
–The New Yorker

«Το πλούσιο πορτρέτο ενός γάμου και της περίπλοκης στοργής που ζει πέρα από τον θάνατο.»
–The Washington Post

Ο Στίβεν Κινγκ είναι ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς της εποχής μας. Με 50 μυθιστορήματα, 200 διηγήματα και δοκίμια, με πωλήσεις άνω των 350.000.000 αντιτύπων στο ενεργητικό του. Στα έργα του, πολλά από τα οποία έγιναν ταινίες και σειρές, συγκαταλέγονται τα Σάλεμς Λοτ, Το Αυτό, Το Κοράκι, το έπος του Μαύρου Πύργου, Η Λάμψη, Το Πράσινο Μίλι, Καρδιές στην Ατλαντίδα, Το Ινστιτούτο, Outsider (Ο Ξένος), Εξύψωση, Ωραίες Κοιμωμένες (που έγραψε μαζί με τον γιο του, Owen King).Έχει τιμηθεί με τα βραβεία Bram Stoker και Locus, από τη Βρετανική, Αμερικανική και Διεθνή Ένωση Συγγραφέων Τρόμου, με το Μετάλλιο Διακεκριμένης Συνεισφοράς στα Αμερικανικά Γράμματα και το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών των ΗΠΑ, ενώ το 2016 τιμήθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για το Σύνολο του Έργου του και το 2018 του απονεμήθηκε το σπουδαίο λογοτεχνικό βραβείο PEN. Επίσης, τα The Outsider (Ο ξένος) και Το Ινστιτούτο κατέκτησαν την πρώτη θέση στα βραβεία Goodreads Choice, στην κατηγορία μυστηρίου και θρίλερ, το 2018 και 2019 αντίστοιχα. Ο Κινγκ ζει στο Μπάνγκορ του Μέιν με τη σύζυγό του, τη μυθιστοριογράφο Τάμπιθα Κινγκ.O


Add: 2023-02-08 12:11:51 - Upd: 2024-01-16 15:18:04