Στις φλόγες
On Fire (τίτλος πρωτοτύπου)
Επιμέλεια κειμένου: Κερασίδης, Δημοσθένης
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-645-316-8
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 6/2022
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 19.89 (περ. ΦΠΑ 6%)
Audiobook, Αρχείο για καταφόρτωση (downloadable), Standalone audio
Διάρκεια: 10ω. 54λ.
Περιγραφή

Το καυτό θέμα της κλιματικής αλλαγής

Το Στις φλόγες αποδεικνύει γιατί η Ναόμι Κλάιν χαρακτηρίστηκε από το The New Yorker ως «η πλέον επιδραστική μορφή της αμερικανικής Αριστεράς» και γιατί ο κορυφαίος περιβαλλοντολόγος Μπιλ ΜακΚίμπεν την αποκαλεί «πνευματική νονά τού Πράσινου Νιου Ντηλ –το οποίο τυχαίνει να είναι η πιο σημαντική ιδέα στον κόσμο αυτή τη στιγμή».

Για τουλάχιστον μία δεκαετία, η καταξιωμένη δημοσιογράφος και πρωτοπόρος διανοούμενη Ναόμι Κλάιν έχει καταγράψει τη μεταβολή της κλιματικής κρίσης από μια μελλοντική απειλή σε μια κρίσιμη κατάσταση με επείγοντα χαρακτήρα. Ήταν μεταξύ των πρώτων που υποστήριξαν ό,τι τώρα αποκαλείται Πράσινο Νιου Ντηλ –ένα όραμα για τη μεταμόρφωση των οικονομιών μας ώστε να αντιμετωπίσουμε, ταυτόχρονα, την κλιματική κατάρρευση και την ανεξέλεγκτη ανισότητα. Τώρα που η στάθμη των ωκεανών αυξάνεται μαζί με την παγκόσμια ανησυχία, υποστηρίζει ότι μόνο αυτού του είδους η τολμηρή δράση από τη βάση έχει μια πιθανότητα να μας κινητοποιήσει να αγωνιστούμε για τη ζωή μας όσο ακόμα υπάρχει χρόνος.

Με ανταποκρίσεις από τον μεταμορφωμένο σε φάντασμα Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο έως τους πνιγμένους στους καπνούς ουρανούς των βορειοδυτικών ακτών των ΗΠΑ, και από το σαρωμένο από τυφώνα Πουέρτο Ρίκο έως το Βατικανό, που συνειδητοποιεί την ανάγκη για ριζική αλλαγή, η Κλάιν καταλήγει ότι, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την υπαρξιακή κρίση της κλιματικής αλλαγής, χρειάζεται να μεταμορφώσουμε τα συστήματα που τη δημιούργησαν.

Είπαν για το βιβλίο:

«Αν ήμουν πλούσιος, θα αγόραζα 245 εκατομμύρια αντίτυπα του Στις φλόγες και θα τα μοίραζα, χέρι με χέρι, σε κάθε Αμερικανό ψηφοφόρο.»
–Jeff Goodell, The New York Times

«Το έργο της Ναόμι Κλάιν με συγκινεί και με καθοδηγεί. Είναι η μεγάλη χρονικογράφος της δικής μας εποχής, της κλιματικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, και εμπνέει ολόκληρες γενιές.»
–Greta Thunberg, κλιματική ακτιβίστρια

«Η Ναόμι Κλάιν είναι ένα πολύτιμο δώρο: Κάθε φορά που διαβάζω τα λόγια της, η καρδιά μου σφίγγεται από θλίψη και θυμό που με ωθεί στη δράση. Μας οδηγεί βαθιά, έως τις ρίζες αυτού που πάει στραβά –κι έπειτα ψηλά, έως εκεί απ’ όπου μπορούμε να δούμε τι πρέπει να γίνει. Ό,τι αγαπάμε διακυβεύεται τώρα. Αυτά τα κείμενα είναι η καλύτερη και πιο φωτεινή μας ελπίδα.»
–Emma Thompson, ηθοποιός, σεναριογράφος και συγγραφέας

«Η Ναόμι Κλάιν στρέφει το έξοχο, οξύ και λεπτομερειακό της πνεύμα στα μεγαλύτερα, πιο επείγοντα ζητήματα των καιρών μας… Τη συγκαταλέγω στους πλέον εμπνευσμένους πολιτικούς στοχαστές του σύγχρονου κόσμου.»
–Arundhati Roy, συγγραφέας

«Η Ναόμι είναι σαν σπουδαία γιατρός: Μπορεί να διαγνώσει ένα πρόβλημα που κανένας άλλος δεν βλέπει.»
–Alfonso Cuarón, σκηνοθέτης

«Αριστοτεχνικό… Αυτό που διακρίνει την Κλάιν από πολλούς άλλους υπέρμαχους ενός Πράσινου Νιου Ντηλ είναι ο ισορροπημένος συνδυασμός ιδεαλισμού και ρεαλισμού βασισμένου στην πολιτική.»
-Kirkus Reviews


Η Ναόμι Κλάιν είναι βραβευμένη συγγραφέας, δημοσιογράφος και αρθρογράφος των New York Times. Έχει γράψει τα βιβλία Το δόγμα του σοκ, No Logo, Αυτό αλλάζει τα πάντα και Το όχι δεν είναι αρκετό, τα οποία έγιναν διεθνή μπεστ σέλερ. Βασική ανταποκρίτρια του The Intercept, σύμβουλος ερευνητικής δημοσιογραφίας στο Type Media Center και αρθρογράφος στα The Nation και The Guardian, η Κλάιν κατέχει την έδρα Gloria Steinem στις Δημοσιογραφικές, Πολιτιστικές και Φεμινιστικές Σπουδές του Πανεπιστημίου Ράτγκερς και είναι συνιδρύτρια της οργάνωσης κλιματικής δικαιοσύνης The Leap. Μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα της: www.naomiklein.org


Add: 2023-02-08 12:11:51 - Upd: 2024-01-16 15:18:04