Πέντε δεκαετίες αναστοχασμοί και μία πρόταση
Ανάπτυξη - Περιβάλλον - Τουρισμός
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-02-3978-2
Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα, 9/2022
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 8.48 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 180 σελ.
Περιγραφή

Ο Άγγελος δοκιμάζει να μεταφέρει σκέψεις και στοχασμούς πέντε δεκαετιών που αποκτήθηκαν μέσα από τις υπηρεσιακές πολύμορφες εμπειρίες του. Ένα μακρύ ταξίδι με αφετηρία τα πρώτα όνειρά του για την «κατάκτηση» του κόσμου, τη διαδρομή ανησυχιών πενήντα ετών, με τελική προσέγγιση στο πανεπιστημιακό λιμάνι του συνθέτουν μια ενδιαφέρουσα αφήγηση που αποτυπώνεται στο παρόν πόνημα.

Από την ηλιόλουστη Ρόδο για σπουδές στην Ιταλία, η ένταξη στην τουριστική οικογένεια του ΕΟΤ, η ενεργός συμμετοχή στα κοινά με πολιτική παρουσία, η έκφραση μέσα από πλήθος άρθρων και συγγραμμάτων αλλά και με πλούσιες πανεπιστημιακές σπουδές οδηγούν τον Άγγελο στην κωδικοποίηση δράσεων και πράξεων σε έναν απολογισμό κατάθεσης ψυχής.

Ορμώμενος από την ανάγκη να περιγράψει την ιστορία με προσωπικές γραμμές αλλά και με τη δική του αισθητική σε ένα παιγνίδι λόγου και γραφής καταλήγει σε ένα αποτέλεσμα που κρύβει μια ποιοτική ενέργεια για ώθηση στα τεκταινόμενα με μια νέα ματιά αυτοπροσδιορισμού σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς, που δέχεται σύγχρονες απειλές και ψάχνει, ευτυχώς, τη δική του ουτοπία.

Σε αυτή την ουτοπία στόχευσε ο πρωταγωνιστής για να μπορέσει να πλησιάσει τη μικρή καταγραφή της μαγείας του μέλλοντος με την τροφοδοσία της ελπίδας για μια εξισωτική κοινωνία πατώντας στις εμπειρίες τού χθες.

Αλλά για να επιτευχθεί αυτό όφειλε να χαράξει την πορεία με «σημαδούρες» που άλλοτε φώτιζαν τον έναστρο ουρανό και άλλοτε χάνονταν στα κύματα του Αιγαίου.


Add: 2023-01-19 14:53:09 - Upd: 2023-01-19 15:02:53