ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΙ ΑΛΛΟΤΡΙΑ
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-652-114-0
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 22.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
16 x 24 εκ., 226 σελ.
Περιγραφή

Tο πα­ρόν βι­βλίο δι­α­πρα­γμα­τεύ­ε­ται θέ­ματα, άλλα «προ­σω­πικά» και άλλα «αλ­λό­τρια», όλα ό­μως με κοινό γνώ­μονα το Δελ­βι­νάκι, την ι­στο­ρία του, τον πο­λι­τι­σμό, τους αν­θρώ­πους του.

Αυ­τός ο τρό­πος δό­μη­σης του βι­βλίου με τις σύν­το­μες δι­α­φο­ρε­τι­κές ε­νό­τη­τες, αν­τα­πο­κρί­νε­ται πε­ρισ­σό­τερο στις πε­ρι­ο­ρι­σμέ­νες δυ­να­τό­τη­τες του συγγραφέα του, για α­νεύ­ρεση και στοι­χει­ο­θε­τή­σεις στοι­χείων, γε­γο­νό­των και συμ­βάν­των. Υπάρχουν όμως πολλά και σημαντικά ιστορικά στοιχεία, που σε βοηθάνε να γνωρίσεις καλύ­τερα το Δελβινάκι και τους ανθρώπους του.

Στις σελίδες του βιβλίου παρουσιάζονται και δύο σημαντικοί ποιητές του Δελβινακίου, ο Ιωάννης Οικονόμου και ο Αντώνιος Γ. Μάνιας και μέρος από το έργου τους. Περισσότερα για τον Ιωάννη Οικονόμου, ελάχιστα για τον Αντώνιο Γ. Μάνια.

Με λίγα λό­για το βι­βλίο αυτό εί­ναι μια α­πλή κα­τα­γραφή και έκ­θεση, γεγονότων που ο ίδιος ο συγγραφέας είδε, έζησε, ά­κουσε και έ­μαθε.

Παρά την περιορισμένη επιστημονική έρευνα, λόγω των δυ­σκολιών πρόσβασης σε βιβλιοθήκες ή αρχεία, η παράθεση των προ­σωπικών αλλά και άλλων στοιχείων εί­ναι μια ση­μαντική προ­σφορά στους ση­με­ρι­νούς νέ­ους, ώστε να γνω­ρί­σουν τις ρί­ζες τους, να εν­σω­μα­τώ­σουν στη ζωή τους τις α­ξίες που δι­α­μόρ­φω­σαν οι πρό­γο­νοί τους και γε­νι­κό­τερα να δι­δα­χθούν και να μά­θουν από το πα­ρελ­θόν.


Add: 2023-01-15 10:45:46 - Upd: 2023-01-15 10:45:46