Ορθογηριατρική
Η Αντιμετώπιση Ηλικιωμένων Ασθενών με Κατάγματα Ευθραυστότητας
Orthogeriatrics : The Management of Older Patients with Fragility Fractures (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5560-22-5
Gotsis Εκδόσεις, Πάτρα, 12/2022
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
Ενιαία τιμή έως 22/6/2024
€ 50.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
17 x 24 εκ., 432 σελ.
Περιγραφή

Το Ελληνικό Δίκτυο Καταγμάτων Ευθραυστότητας (Ε.Δι.Κ.Ε., FFN Gr) ως μέρος του αντίστοιχου Παγκόσμιου Δικτύου ( Fragility Fracture Network Global, FFN Global), προβάλλει τη διεπιστημονική γνώση και συνεργασία στην αντιμετώπιση των καταγμάτων ευθραυστότητας, που υλοποιείται μέσα από τους τέσσερες πυλώνες του: την περιεγχειρητική φροντίδα, την μετεγχειρητική αποκατάσταση, την δευτερογενή πρόληψη  και την αλλαγή των πολιτικών Υγείας.

Προτείνει μια νέα φιλοσοφία συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων ιατρικών ειδικοτήτων και όλων των επαγγελματιών υγείας που οφείλουν να συνεργάζονται αρμονικά αφιερώνοντας χρόνο και ενδιαφέρον για τον κάθε ασθενή με κάταγμα ευθραυστότητας , ανεξάρτητα από την κλινική που τον φιλοξενεί στην οξεία φάση, ή την δομή στην κοινότητα κατά την φάση αποκατάστασης.

Στην διαδικασία αλλαγής συμπεριφοράς και προτεραιοτήτων δεν αρκούν μόνον οι νόμοι από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Χρειάζεται μια προεργασία «από κάτω προς τα πάνω» με στόχο την «ποιοτική συν-εκπαίδευση» που είναι ανοικτή στο διάλογο και την κριτική. Ο «συγχρωτισμός» μεταξύ των ειδικοτήτων στην πράξη και η κοινή ερευνητική προσπάθεια θα οδηγήσει σταδιακά στη δημιουργία μιας νέας οπτικής των πραγμάτων, επιφέροντας θετικές αλλαγές.
Το παρόν βιβλίο δεν είναι χρήσιμο μόνο στους επαγγελματίες υγείας, αλλά αποτελεί ένα πολύτιμο βοήθημα και για τους φροντιστές τόσο στην επαφή τους με τους ασθενείς όσο και στην επικοινωνία τους με τις υπηρεσίες υγείας σε όλα τα στάδια φροντίδας.


Add: 2023-01-13 19:50:54 - Upd: 2023-01-13 19:53:13