Σεξουαλική Βία
Violences sexuelles (τίτλος πρωτοτύπου)
Επιστημονική επιμέλεια: Κορδούτης, Παναγιώτης Σ.
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5705-03-9
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γαλλικά
Ενιαία τιμή έως 20/6/2024
€ 24.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 14 εκ, 416 σελ.
Περιγραφή

Ποιος γνωρίζει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των θυμάτων σεξουαλικής βίας υπέστησαν για πρώτη φορά βία πριν από την ηλικία των δεκαοκτώ ετών; Ότι πολλοί βιασμοί διαπράττονται από το συγγενικό περιβάλλον και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες;

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και τα ποσοστά είναι συνταρακτικά. Ο αντίκτυπος της σεξουαλικής βίας στη σωματική και ψυχική υγεία των θυμάτων είναι βαρύτατος βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Στόχος αυτής της νέας, πλήρως επικαιροποιημένης έκδοσης είναι να καταγγείλει τις παρανοήσεις, την κουλτούρα του βιασμού, την άρνηση, τον νόμο της σιωπής και την ατιμωρησία, και να απαιτήσει τον σεβασμό των δικαιωμάτων των θυμάτων, ώστε να προστατεύονται, να δέχονται την κατάλληλη φροντίδα και τελικά να υπάρχει απονομή δικαιοσύνης και αποκατάσταση.

Το βιβλίο αυτό παρέχει εργαλεία για την καλύτερη κατανόηση των θυμάτων σεξουαλικής βίας και δίνει σαφείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις:

  • σε ερωτήσεις που κανείς δεν πρέπει να θέτει πλέον
  • αλλά και σε ερωτήσεις που όλοι πρέπει να θέτουν.

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας ρίχνει νέο φως σε ένα μαζικό φαινόμενο που είναι παντού διαδεδομένο, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί πολύ συχνά ταμπού.

Add: 2022-12-28 14:41:54 - Upd: 2022-12-28 14:41:54