Ένα παιδί μετράει το σύμπαν
The Boy Whose Head Was Filled with Stars: A Life of Edwin Hubble (τίτλος πρωτοτύπου)
Εικονογράφηση: Marcero Deborah
Επιμέλεια κειμένου: Καραγιαννόπουλος, Θάνος
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5488-57-4
Εκδόσεις Φουρφούρι, Περιστέρι, 11/2022
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 8/5/2024
€ 15.99 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
19 x 29 εκ., 56 σελ.
Περιγραφή

Η ιστορία του αστρονόμου Έντουιν Χαμπλ

Ο Έντουιν Χαμπλ ήταν ένα παιδί που το συνάρπαζαν τα αστέρια και ξεπέρασε πολλές δυσκολίες μέχρι να γίνει ο αστρονόμος που ονειρευόταν. Αξιοποιώντας τις γνώσεις σπουδαίων μαθηματικών και παρατηρώντας τον ουρανό για ατέλειωτες ώρες, κατάφερε μεγαλώνοντας να αποδείξει κάτι που άλλαξε τις ζωές μας για πάντα: ότι δηλαδή υπάρχουν κι άλλοι γαλαξίες εκτός απ’ τον δικό μας και ότι το σύμπαν διαστέλλεται συνεχώς.

Ένα ιδιαίτερο βιβλίο, με καταπληκτική εικονογράφηση, το οποίο «χαρτογραφεί» τη ζωή του διάσημου αστρονόμου και μαζί τις απρόσιτες άκρες του σύμπαντος!

Τον πρόλογο αυτού του υπέροχου βιβλίου υπογράφει ο «δικός μας» Διονύσης Σιμόπουλος. Είναι ένα από τα τελευταία κείμενα που πρόλαβε να παραδώσει ο σπουδαίος Έλληνας επιστήμονας λίγο πριν από το θάνατό του, το καλοκαίρι που μας πέρασε.

«Οι εικόνες του Τηλεσκοπίου Χαμπλ μας έδωσαν τις πιο καθαρές απόψεις που είχα για την απέραντη ομορφιά του Σύμπαντος, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι οι ανακαλύψεις που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα δεν είναι παρά απλές ενδείξεις όλων όσων θαυμαστών πρόκειται να μάθουμε στο μέλλον για μας και για τον κόσμο που μας περιβάλλει» σημειώνει ο Διονύσης Σιμόπουλος, ανοίγοντας χώρο στη φαντασία μας για όσα θαυμαστά πρόκειται να ακολουθήσουν την υπέροχη ζωή του Έντουιν Χαμπλ, «του αγοριού με τα αστέρια στο μυαλό!».


Add: 2022-12-16 18:18:43 - Upd: 2022-12-16 18:18:43