Ζοφερή εξουσία
Dunkelmacht (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5691-09-7
ΚΨΜ, Αθήνα, 12/2022
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γερμανική
Ενιαία τιμή έως 12/6/2024
€ 19.80 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 19 εκ., 440 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Το πρώτο, αυτόνομο μέρος μιας τριλογίας τραγικά επίκαιρων πολιτικών θρίλερ, που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα
Περιγραφή

Το «βαθύ κράτος» οργανώνει την αντίστασή του ενάντια στην ήπια πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ στο προσφυγικό. Ένας συνωμοτικός θύλακας γύρω από τον Βέρνερ Ντίκμαν –εξέχον στέλεχος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος– θέλει να σώσει την πατρίδα παίρνοντας ανθρώπινες ζωές. Σχεδιάζουν ένα καταστρεπτικό βομβιστικό χτύπημα σ’ ένα προσφυγικό άσυλο. Πρέπει μια κι έξω να ανακοπεί η ροή μουσουλμάνων προσφύγων.

Την ίδια ώρα ο Μιτς Μπέργκερ, δημοσιογράφος στην τηλεόραση, λαμβάνει ανώνυμα ένα DVD. Πρόκειται για ένα ολιγόλεπτο φιλμ που δείχνει τις τελευταίες στιγμές των ναζί τρομοκρατών Μούντλος και Μπένχαρντ του νεοφασιστικού δικτύου NSU. Έχουν καταφύγει βαριά οπλισμένοι μετά από μια ληστεία μέσα σ’ ένα τροχόσπιτο. Λίγο αργότερα τους εντοπίζει η αστυνομία, όταν καταφθάνει όμως στο σημείο, το τροχόσπιτο έχει τυλιχτεί στις φλόγες και οι δυο νεοναζί έχουν αυτοκτονήσει. Αυτή είναι η επίσημη εκδοχή τής αστυνομίας…

Ο Μιτς Μπέργκερ αναρωτιέται ποιος μπορεί να είναι αυτός που παρακολουθεί μυστικά τους ναζί τρομοκράτες; Με αυτή την αφορμή ξεκινά μια άκρως επικίνδυνη για τη ζωή του έρευνα, η οποία θα τον οδηγήσει τελικά στον πυρήνα της συνωμοσίας. 

«Ένα καταιγιστικό θρίλερ… Μια ιστορία υψηλών ταχυτήτων». Die Welt

«Ένα πολύ επίκαιρο, πολύ πολιτικό θρίλερ». ZDF Morgenmagazin


Add: 2022-12-13 11:15:55 - Upd: 2023-01-10 10:06:35