Η πολιτική στα πυρά της τρομοκρατίας
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-88824-4-7
Εκδόσεις Φυλάτος, Χαλκιδική, 2010
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 20.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 288 σελ.
τ. 1
Περιγραφή

Η τρομοκρατία είναι ένα από τα πιο γνωστά θέματα στο πολιτικό σκηνικό κάθε εποχής. Είναι μια πραγματικότητα που απασχολεί τον κόσμο. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η βία παίρνει άλλη μορφή στα πλαίσια της εξουσίας και είναι περισσότερη νόμιμη από τη βία των αντικαθεστωτικών κινημάτων ή των κινημάτων των φανατισμένων οπαδών θρησκειών.
Αν δεχθούμε αυτή την αντίληψη πρέπει να δούμε το φαινόμενο της βίας σε μια γενικότερη έννοια. Η πολιτική για να επικρατήσει στηρίχθηκε πολλές φορές, πάνω σε μεθόδους βίας. Αυτό αποδεικνύουν τα ίδια τα γεγονότα μέσα στους αιώνες και παρά την αποκήρυξη του καταναγκασμού και της σκληρής μεταχείρισης, η ίδια η πραγματικότητα γίνεται όλο και πιο τρομακτική.
Είναι αλήθεια ότι η τρομοκρατία εμφανίζεται σε κοινωνίες που στερούνται αξιών και οραμάτων.
«Η Πολιτική στα Πυρά της Τροµοκρατίας» δεν είναι παρά η αφορµή για να τεθούν µια σειρά από ζητήµατα που προκύπτουν µέσα από τη σηµερινή πολιτική πραγµατικότητα. Αυτά αγγίζουν όλους μας και µας οδηγούν σε ένα συγκεκριµένο πρότυπο κοινωνικής συµπεριφοράς. Με πρόσχηµα την ανασφάλεια «επιβάλλεται» η λογική της εκχώρησης των δικαιωµάτων, κάτι που δεν αρµόζει σε καµιά δηµοκρατική χώρα, παρά µόνο σε ξεπερασµένα ανελεύθερα και ολοκληρωτικά συστήµατα άλλων εποχών.

Βασική αρχή όλων των πολιτικών επιλογών είναι η οικονομική ευημερία, από την οποία δεν επωφελούνται όλοι αναλογικά. Η συνεπαγόμενη δημιουργία ενός κοινωνικού συνόλου χωρίς κοινά οράματα αξίες είναι η μήτρα της τρομοκρατίας. Η λογική της τρομοκρατίας είναι η ανατροπή του πολιτικού κατεστημένου που έφερε την κοινωνία στα σημερινά αδιέξοδα.


Add: 2022-12-09 15:57:57 - Upd: 2022-12-09 15:58:51