Αρχαίοι αθλητικοί αγώνες, Αγωνίσματα, Πρωταθλητές, Ποίηση και Τέχνες
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5041-20-5
Πολύφεγγος, Αθήνα, 3/2022
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 22.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 426 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Προ-ιστορία των αρχαίων αθλητικών αγώνων, η οργάνωσή τους, ο χαρακτήρας των αγωνισμάτων, οι 52 αρχαίοι αγώνες, οι πρωταθλητές και η συμβολή των αγώνων στις τέχνες.
Περιγραφή

Σε λίγους πολιτισμούς ο αθλητισμός κατείχε μια τόσο υψηλή θέση όσο στον αρχαίο ελληνικό. Στόχος του βιβλίου είναι να π;ρουσιάσει το αθλητικό μας παρελθόν, αποκαλύπτοντας τη γοητεία της άθλησης, του "εὐ ἀγωνίζεσθαι" και του πνευματικού περιεχομένου τους.

Το βιβλίο διαιρείται σε (6) ενότητες:

  • Προ-ιστορία των αθλητικών αγώνων: οι αιτίες τέλεσης, οι αθλητικοί αγώνες στη ΜινωΙκή Κρήτη, οι αθλητικές περιγραφές του Ομήρου, οι αγώνες για την επιλογή συζύγου, θρησκεία και αγώνες κ.ά.
  • Οργάνωση των αρχαίων αγώνων: η εκεχειρία, η προετοιμασία των αθλητών και των σταδίων, τα έπαθλα, οι Ελλανοδίκες, η σημασία των αγώνων κ.ά.
  • Αρχαία αγωνίσματα: ο χαρακτήρας τους, η καταγωγή, τα προσόντα αθλητών, οι γυμναστές, οι παιδοτρίβες, η εκγύμναση και η διατροφή, τα αγωνίσματα των Πανελλήνιων και τα εκτός Πανελλήνιων αγώνων κ.ά.
  • Αρχαίου αγώνες: οι 52 Πανελλήνιες γιορτές όπου τελούνταν αθλητικοί αγώνες, οι θεατές, οι επικριτές, οι δωροδοκίες, οι αμοιβές, το doping κ.ά.
  • Αρχαίου Πρωταθλητές΅πληροφορίες για 83 Ολυμπιονίκες και άλλους διακριθέντες αθλητές κ.ά.
  • Αρχαίες τέχνες και αθλητισμός: γλυπτική, ανάγλυφα, ζωγραφική, ψηφιδωτά, αγγεία, κοσμήματα, ποίηση, επιγράμματα, επίνικοι κ.ά.

Add: 2022-09-24 13:18:22 - Upd: 2023-02-17 14:49:26