Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-508-338-0
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 27.56 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 408 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Σ’ αυτό το βιβλίο δίνονται όλες οι πληροφορίες που απαιτούνται για να γίνει κάποιος αποτελεσματικός ηγέτης όχι μόνο του σχολείου, αλλά και σε άλλους οργανισμούς παροχής υπηρεσιών. Περιλαμβάνεται παράρτημα με θέμα τα πρότυπα της Εκπαιδευτικής Ηγεσίας ISLLC και PSEL.
Περιγραφή

Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που θέλουν να έχουν πληροφορίες σχετικά με το έργο, τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του διευθυντή σχολείου.

Ο σκοπός δεν είναι μόνο ο διευθυντής του σχολείου να πληροφορηθεί για τα καθήκοντά του, αλλά και για το πώς θα γίνει αποτελεσματικός στη διάρκεια της θητείας του. Δεν χρειάζεται να έχει μόνο επιθυμία και φιλοδοξία για τη θέση αυτή, χρειάζεται να έχει επίσης και διοικητικές γνώσεις. Η επιτυχία στη διδασκαλία δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι θα είναι επιτυχημένος και στη διοίκηση. Η θέση του διευθυντή σχολείου απαιτεί διαφορετικές ικανότητες απ’ αυτές της διδασκαλίας.

Αυτό το βιβλίο με τίτλο «Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση» γράφτηκε για τους διευθυντές σχολείων, τους συμβούλους, τους προέδρους, τους πρυτάνεις καθώς επίσης και για τους καθηγητές και σπουδαστές, οι οποίοι επιθυμούν να γίνουν ηγέτες του σχολείων και πανεπιστημίων. Απευθύνεται επίσης και σε διευθυντές άλλων οργανισμών παροχής υπηρεσιών.

Γενικότερα, o σκοπός του βιβλίου αυτού είναι να βοηθήσει τους ηγέτες των σχολείων να κατανοήσουν καλύτερα και να αποκτήσουν τις ικανότητες που χρειάζονται για να επιτύχουν στη διοίκηση και στο μετασχηματισμό των σχολείων σε σχολεία υψηλής απόδοσης και ποιότητας.

Σ’ αυτό το βιβλίο δίνονται όλες οι πληροφορίες που απαιτούνται για να γίνει κάποιος αποτελεσματικός ηγέτης όχι μόνο του σχολείου, αλλά και σε άλλους οργανισμούς παροχής υπηρεσιών. Περιλαμβάνεται παράρτημα με θέμα τα πρότυπα της Εκπαιδευτικής Ηγεσίας ISLLC και PSEL.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

1. Μάνατζμεντ - Διοίκηση και Μάνατζερς - Διευθυντές

2. Συστήματα - Κοινωνικά Συστήματα

3. Γραφειοκρατία

4. Οργανωσιακή Κουλτούρα

5. Οργανωσιακό Κλίμα

6. Οργανισμοί Μάθησης

7. Παρακίνηση

8. Ηγεσία

9.Παράγοντες που Οφείλει να Διαχειριστεί ο Ηγέτης - Διευθυντής

10. Ο Ρόλος και τα Καθήκοντα Διευθυντών Σχολείων

11. Διαχείριση Αλλαγών

12. Επικοινωνία

13. Λήψη Αποφάσεων

14. Σχηματισμός Ομάδων και Ομαδική Εργασία

15. Εκπαιδευτικός Μετασχηματισμός

16. Αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών και της Διδασκαλίας

17. Αξιολόγηση της Απόδοσης Εκπαιδευτικών Οργανισμών

18. Αντιθέσεις - Συγκρούσεις

19. Διοίκηση της Τάξης και Πειθαρχία

20. Επιμόρφωση Εκπαιδευτικού Προσωπικού στην Υπηρεσία του

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Τα Πρότυπα ISLLC και PLEC για τους Ηγέτες της Εκπαίδευσης


Add: 2022-08-29 18:15:11 - Upd: 2023-12-06 14:39:31