Συλλογή Γιώργου Ν. Σταθόπουλου με αυτοβιογραφικές αφηγήσεις
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-00-3186-7
Ιδιωτική Έκδοση, Αθήνα, 2021
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Βιβλίο, Χαρτόδετο
357 σελ.
Περιγραφή

Το βιβλίο του Γιώργου Ν. Σταθόπουλου περιλαμβάνει αυτοβιογραφικές αφηγήσεις σημαντικών κεφαλαίων της ζωής του καθώς και ένα μεγάλο μέρος έργων τέχνης της συλλογής του.

Η συλλογή αντικατοπτρίζει, όχι μόνο τα εικαστικά ενδιαφέροντα του συλλέκτη, αλλά και την πολύπλευρη προσωπικότητά του μέσα από έργα που τον μαγνητίζουν πνευματικά και συναισθηματικά. Κάθε έργο τέχνης κουβαλά μία ιστορία που ιχνηλατεί το μονοπάτι της ζωής του. Αυτά τα έργα έχουν εμπλουτίσει την ζωή του, τις εμπειρίες και την απόλαυσή του.

Οι αφηγήσεις αναφέρονται στην νεαρή ηλικία του συλλέκτη με την μεγάλη του αγάπη για τον αθλητισμό και αργότερα για την μουσική και την τέχνη. Οι ιστορίες αυτές αναφέρονται και στην φιλία του με σημαντικές προσωπικότητες όπως οι André Verdet, Michel Delorme, Mstslav Rostropovich, Γιώργος Κωστάκης, Γιάννης Κουνέλλης και ο λαϊκός ζωγράφος Γιώργος Ρήγας. Οι φιλίες αυτές επηρέασαν και ενέπνευσαν σημαντικά τον συλλέκτη και τnν συλλογή του.

Το ενδιαφέρον του Γιώργου Σταθόπουλου επικεντρώθηκε στην εικαστική τέχνη, κυρίως στην ζωγραφική και γλυπτική, και εκφράστηκε μέσω της διοργάνωσης εκθέσεων Ελλήνων καλλιτεχνών στο εξωτερικό.

Add: 2022-07-21 13:50:49 - Upd: 2022-07-22 14:59:51