Υπόθεση πατρίδα
Σειρά: Η τριλογία της Βαϊμάρης
Die akte vaterland (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-653-592-5
Διόπτρα, Αθήνα, 3/2022
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γερμανική
€ 19.89 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 824 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Ο Γκέρεον Ρατ επιστρέφει με μια νέα υπόθεση. Ένας μυστηριώδης πληρωμένος δολοφόνος τρομοκρατεί το Βερολίνο. Δολοπλοκίες και καλά φυλαγμένα μυστικά πρόκειται να αποκαλυφθούν. Και όλα αυτά όσο η χώρα βρίσκεται υπό το σκοτεινό πέπλο του ναζισμού.
Περιγραφή

Ιούλιος 1932.
Η Αστυνομία του Βερολίνου έρχεται αντιμέτωπη με έναν γρίφο:
Ένας άντρας εντοπίζεται νεκρός σε έναν ανελκυστήρα εμπορευμάτων στον Οίκο της Πατρίδας, του θρυλικού ναού της ψυχαγωγίας στην Πότσνταμερ Πλατς, και όλα δείχνουν πως ο θάνατός του οφείλεται σε πνιγμό.

Ο αστυνόμος Γκέρεον Ρατ έχει ήδη αρκετές σκοτούρες στο κεφάλι του. Οι έρευνές του για έναν μυστηριώδη πληρωμένο δολοφόνο που τρομοκρατεί το Βερολίνο βρίσκονται σε αδιέξοδο.
Συγχρόνως, η αγαπημένη του Σαρλότε «Τσάρλι» Ρίτερ επιστρέφει ύστερα από δύο εξάμηνα σπουδών στο Παρίσι και πιάνει δουλειά στο αρχηγείο ως δόκιμη αστυνόμος — και μάλιστα συνεργάζεται προσωρινά με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, γεγονός που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Ο Volker Kutscher συνθέτει άλλη μία συναρπαστική, περίπλοκη ιστορία με ιστορικό υπόβαθρο. Ενώ οι οδομαχίες ανάμεσα στους ναζιστές και τους κομμουνιστές γίνονται όλο και πιο αιματηρές, ο καγκελάριος Φον Πάπεν ρίχνει με μια πραξικοπηματική κίνηση τη δημοκρατική κυβέρνηση της Πρωσίας και αποπέμπει την ηγεσία της Αστυνομίας του Βερολίνου.

Έτσι, τα πράγματα οξύνονται και για τον Γκέρεον Ρατ, ο οποίος μέχρι τώρα ένιωθε ασφαλής υπό την προστασία του υπαρχηγού της Αστυνομίας Μπέρνχαρντ Βάις.

Η σειρά βιβλίων με τον αστυνόμο Γκέρεον Ρατ, αποτέλεσε έμπνευση για τη δημοφιλή σειρά Babylon Berlin.

Ο Kutscher δεν δημιουργεί μόνο εξαίσια αστυνομική λογοτεχνία, αλλά η ιστορική ματιά του μας μεταφέρει με δεξιοτεχνία στο Βερολίνο λίγο στις απαρχές του καταστροφικού Β ’Παγκόσμιου Πολέμου.

Ανακαλύψτε όλη τη σειρά με τον αστυνόμο Γκέρεον Ρατ:
*Το Βρεγμένο Ψάρι
*Βωβός Θάνατος
*Ένας γκάνγκστερ στο Βερολίνο


Add: 2022-03-30 12:11:15 - Upd: 2024-02-09 13:52:18