Ο Άγιος Βλάσιος
Η ζωή και το έργο του
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-6899-84-3
Καμπύλη, Αθήνα, 7/2021
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Βιβλίο, Χαρτόδετο
18 x 26 εκ., 24 σελ.
Περιγραφή

Αυτό το βιβλίο «Η ιστορία του Αγίου Βλασίου» γράφτηκε από την διακεκριµένη συγγραφέα Παιδικής Λογοτεχνίας Εύα Πετροπούλου-Λιανού για παιδιά και όχι µόνο και το περιεχόµενό του φαίνεται σαν παραµύθι, παρ’ όλα αυτά διαφέρει πολύ από τ’ άλλα κείµενα των παραµυθιών, αφού αναφέρεται σε µια πραγµατική ιστορία.
Περιγράφει έναν αγνό, ιερό, ταπεινό Άνθρωπο, έναν Άγιο-Όσιο που έζησε στο µακρινό παρελθόν µε το όνοµα «Άγιος Βλάσιος» και που είχε ορίσει σκοπό της ζωής του να υπηρετήσει την αγάπη, το καλό, τις εντολές του Πανάγαθου Θεού.
Μέσα από την πολυτάραχη ζωή και τα βασανιστήρια στα οποία υπεβλήθη ο Άγιος Βλάσιος µπορούν όχι µόνο τα παιδιά αλλά και όλοι µας να συλλάβουµε τις έννοιες του καλού και του κακού, την δύναµη της ψυχής που κρύβουµε µέσα µας και την βοήθεια που µπορούµε να αντλήσουµε όλοι από την πίστη στον Ύψιστο, στον Δηµιουργό µας, στον ένα και µοναδικό Θεό.
Η περιγραφή των θαυµάτων και ο τρόπος ζωής του ιεροµάρτυρα Αγίου Βλασίου ενεργοποιούν την σκέψη µας και µας βοηθούν να συνειδητοποιήσουµε γιατί ο Άγιος Βλάσιος επέλεξε αυτόν τον τρόπο ζωής. Αν συλλάβουµε την αξία της πίστης και του αγώνα τότε µπορούµε να µεταφράσουµε ασυνείδητες σκέψεις και φόβους µας και να τ’ αντιµετωπίσουµε αποτελεσµατικότερα.
Δεν είναι ανάγκη να επικαλούµεθα την βοήθεια του Αγίου Βλασίου, την ευσπλαχνία του Κυρίου, µόνο όταν έχουµε ανάγκη, όταν αρρωσταίνουµε για να ζητήσουµε να γιατρέψουµε το σώµα και την ψυχή µας, αλλά αντίθετα µπορούµε κάθε µέρα µε γαλήνη, σεβασµό και αγάπη για την ζωή και τον συνάνθρωπό µας, να ξεπερνούµε τις δυσκολίες, να παραµένουµε υγιείς αναλογιζόµενοι την προσφορά Των και την αγάπη Των που τόσο απλόχερα µας προσφέρουν ανιδιοτελώς, χωρίς κανένα αντάλλαγµα. Μόνο αν καταφέρουµε να εντάξουµε, κάθε ένας τον εαυτό του, στις διδαχές των σοφών Αγίων, στα λόγια των Ευαγγελίων θα καταφέρουµε να γνωρίσουµε τις αξίες και τον σκοπό για τον οποίο ήρθαµε στην γη και θα έχουµε την δύναµη να ακολουθήσουµε τον δρόµο προς την αιωνιότητα.
Μακάρι όλοι οι γράφοντες αυτό το δύσκολο είδος του λόγου, το παραµύθι, να επιτύχαιναν να δώσουν την αληθινή διδαχή που χρειάζονται τα παιδιά και που η δηµιουργός µας, κα Εύα Πετροπούλου-Λιανού, µε κάθε της γραπτό πόνηµα, επιτυγχάνει να καλλιεργήσει τα οράµατα του καλού, της ανθρωπιάς, της αγάπης.
Είθε ο Άγιος Βλάσιος να συντροφεύει την ζωή σας.


Add: 2022-02-02 18:49:37 - Upd: 2024-05-08 16:14:58