Κυπριακή Μαθηματική Ολυμπιάδα 2020 - Δημοτικό
Θέματα και Προτεινόμενες Λύσεις
Συλλογικό έργο
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-9963-713-41-7
Είδος έκδοσης: Σχολική || Μαθητική
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 3.00 ()
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 100 γρ., 52 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει τις προτεινόμενες λύσεις των θεμάτων των διαγωνισμών της Κυπριακής Μαθηματικής Ολυμπιάδας Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι οργανώθηκαν το 2018, και προσφέρεται για να βοηθήσει τους μαθητές να αξιολογήσουν τη μαθηματική τους σκέψη, μελετώντας τις προτεινόμενες λύσεις.
Περιγραφή

Η εφεύρεση, η καινοτομία, η πρωτοτυπία, η διορατικότητα και η φαντασία αποτελούν τα βασικά στοιχεία της προσωπικής και κοινωνικής προόδου στη μακραίωνη διαδρομή της ανθρώπινης ιστορίας, από τους αρχαίους χρόνους μέχρι τη σύγχρονη κοινωνία. Συχνά θεω- ρούνται δείκτες δημιουργικότητας και ταλέντου στην επιστήμη, την τεχνολογία, τις επιχειρήσεις, τις τέχνες και τη μουσική και αποτελούν, επίσης, βασικούς μηχανισμούς μάθησης. Η μαθηματική δημιουργικότητα και το ταλέντο είναι πλέον στοιχεία, στα οποία πρέπει  να στοχεύουν οι νέοι που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με σπουδές, οι οποίες απαιτούν δεξιότητες και ικανότητες καινοτομίας και εφευρετικότητας. 

Η στόχευση στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της μαθηματικής ικανότητας διακρίνει τρεις μηχανισμούς δημιουργικότητας, τη συνέχεια, την αλληλεπίδραση και τη συμπληρωματικότητα που είναι τρεις αρχές εμπειρίας, οι οποίες οδηγούν στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας. 

Η Κυπριακή Μαθηματική Ολυμπιάδα είναι σχεδιασμένη να προσφέρει την ευκαιρία στους μαθητές να αναπτύξουν μαθηματικές ικανότητες από νεαρή ηλικία και μέσω των Μαθηματικών διαγωνισμών να μπορέσουν να ελέγξουν τις ικανότητες τους αυτές και ταυτόχρονα να τις αναπτύξουν.

 Αυτή η έκδοση που περιλαμβάνει τις προτεινόμενες λύσεις των θεμάτων των διαγωνισμών της Κυπριακής Μαθηματικής Ολυμπιάδας Γυμνασίου και Λυκείου,  οι οποίοι οργανώθηκαν  το 2018, προσφέρεται για να βοηθήσει τους μαθητές να αξιολογήσουν τη μαθηματική τους σκέψη, μελετώντας τις προτεινόμενες λύσεις.


Add: 2022-01-29 15:30:21 - Upd: 2024-03-12 11:50:13