Αθλητισμός και άσκηση στη διδασκαλία του Απόστολου Παύλου
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5356-84-2
Εκδόσεις Ραδάμανθυς, Χανιά Κρήτης, 1/2022
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 1.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Ebook, PDF
68 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Ως γνώστης του Ελληνικού πολιτισμού ο Παύλος τα γνώριζε καλά και τα παραλλήλισε με τα πνευματικά αγωνίσματα μέσω των οποίων οι Χριστιανοί μπορούν να γίνουν μέτοχοι της Βασιλείας των Ουρανών.
Περιγραφή

Ο απόστολος Παύλος είναι από τις λίγες προσωπικότητες οι οποίες επηρέασαν με αποφασιστικό τρόπο την Οικουμένη. Όπως και οι άλλοι απόστολοι και αυτός ανήκει στους αναμορφωτές της Οικουμένης.

Τον γνωρίζουμε μέσα από τις Επιστολές του τις οποίες έστελνε στις κατά τόπους Εκκλησίες που ίδρυε. Συνήθως οι Επιστολές περιέχουν οδηγίες, νουθεσίες και παρακλήσεις για την πνευματική και Χριστιανική βιοτή των νεοπαγών Εκκλησιών.

Υπάρχουν όμως μέσα σε κάποιες από τις Επιστολές του διάσπαρτες φράσεις οι οποίες περιλαμβάνουν αθλητικούς όρους για την πνευματική διαγωγή των Χριστιανών. Αυτοί οι αθλητικοί όροι μας αποτυπώνουν την εποχή που έζησε ο Παύλος και τη σχέση του με τα αθλητικά αγωνίσματα. Ως γνώστης του Ελληνικού πολιτισμού ο Παύλος τα γνώριζε καλά και τα παραλλήλισε με τα πνευματικά αγωνίσματα μέσω των οποίων οι Χριστιανοί μπορούν να γίνουν μέτοχοι της Βασιλείας των Ουρανών.


Add: 2022-01-21 12:21:47 - Upd: 2023-08-13 12:06:12