Άγχος, Παρενόχληση και Εξουθένωση στον χώρο εργασίας
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-02-3736-8
Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα, 12/2021
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 18.02 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 288 σελ.
Περιγραφή

Η ζάλη του βίου πολιορκεί καθημερινά τον άνθρωπο σήμερα. Η ασφυκτική πίεση από τα προβλήματα και η ψυχολογική υπερεπιβάρυνση δοκιμάζουν την αντοχή του. Η φόρτιση και η ένταση τροφοδοτούν το Άγχος του και απειλούν την Υγεία του.

Η καταπολέμηση του Άγχους βοηθεί στη διατήρηση της ψυχικής Υγείας του ανθρώπου και συμβάλλει στην οικοδόμηση της αντίληψης για μιαν ιδανικότερη εικόνα βίου, στην οποία εστιάζει τις σκέψεις και τις προσδοκίες του: για μια μακρά ζωή, με σωματική και πνευματική αποδοτικότητα, λιγώτερη καταταλαιπώρηση και άνευ πόνων, με ενεργοποίηση των ψυχικών δυνάμεων, ευδιαθεσία, ευεξία, επικοινωνία με τους άλλους, ικανοποίηση από την συμμετοχή στα «κοινά» και από την εκπλήρωση των καθηκόντων και του κοινωνικού του ρόλου.

Ακραίον κοινωνικό αγχογόνο παράγοντα αποτελεί η Παρενόχληση στον χώρο εργασίας . Η Παρενόχληση παράγει Άγχος. Το διαρκές Άγχος, η μόνιμη βίωση συγκρούσεων, απογοητεύσεων και οι εν γένει ψυχικές επιβαρύνσεις βλάπτουν τελικά τα κίνητρα, τις στάσεις και την συμπεριφορά: οδηγούν σε Εξουθένωση , που χαρακτηρίζει μια κατάσταση απογοήτευσης, φυσικής και ψυχικής εξάντλησης.

Η αποτελεσματική και δημιουργική αντιμετώπιση της υπερεπιβάρυνσης προϋποθέτει θέληση για αλλαγή και ευτυχία, θέληση για διαχείριση και άμυνα κατά του αποδομητικού Άγχους. Προς την κατεύθυνση αυτή προτείνονται τρόποι αυτοαξιολόγησης, ασκήσεις και ερωτηματολόγια ανάλυσης της προσωπικής κατάστασης, πρακτικές μέθοδοι και δοκιμασμένοι τρόποι βοήθειας.


Add: 2022-01-15 23:16:21 - Upd: 2023-01-30 16:41:37