Ο κύριος δαίμων και η γυναίκα με την πέτρινη γλώσσα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-471-225-0
Καλειδοσκόπιο, Αθήνα, 9/2021
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 14.90 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
13 x 20 εκ., 96 σελ.
Περιγραφή

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΑΙΜΩΝ λυγίζει κάτω από το βάρος του ονόματός του, ενός ονόματος συνδεμένου με το κακό, και θέλει ν’ αποσυρθεί για να το ξεφορτωθεί. Όπως η παρουσία του, όμως, έτσι και η απουσία του έχει σοβαρές συνέπειες για τους ανθρώπους. Τι θα κάνει τελικά, και πού βρίσκεται η ισορροπία στον κόσμο;

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ με σκληρή και πικρή γλώσσα βυθίζεται στη σιωπή, απαλλάσσοντας τους ανθρώπους από το δηλητήριό της. Η ίδια θα βρει γιατρειά και λύτρωση από έναν φυσιοδίφη που κοιτάζει ν’ ανακουφίσει την ανθρώπινη αγωνία με βότανα από τη φύση – και με την αγάπη.

ΔΥΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ που μιλάνε για το κακό που βαραίνει τον κόσμο, και για το πώς ξαλαφρώνουν οι άνθρωποι όταν καταφέρνουν να ξεφύγουν από τη δική τους σύγχυση και το μικρόκοσμό τους και να δουν τον εαυτό τους σαν ένα κομμάτι του μεγάλου κόσμου.

Για τις ζωγραφιές και τα σχέδια που κοσμούν την έκδοση γράφει ο Μιχάλης Μανουσάκης: « Για την εικονογράφηση των ιστοριών του φίλου Θανάση Χατζόπουλου είχα την ευκαιρία να μαλακώσω τις ζωγραφιές μου από τις αγωνίες τους και να ταξιδέψω με τους ρυθμούς των εικόνων του, πολύ πιο ανώδυνα, ξέροντας όμως ότι και αυτές κρύβουν τους δικούς τους φόβους, εκπέμπουν ένα μυστήριο που σε καθηλώνει και ελπίδα για τη συνέχεια των ονείρων σου. Στις μέρες της καραντίνας ανακάλυψα ότι ο λόγος του, σαν βάλσαμο, μου υπέδειξε λυτρωτικές ασκήσεις επί χάρτου με χρώματα και σχήματα για τους χαρακτήρες των ηρώων του. Παρηγόρια άλλωστε και στα δύσκολα, οι ζωγραφιές του κόσμου».


Add: 2022-01-10 11:26:24 - Upd: 2024-01-23 11:21:42