Ο έρωτας με τη γυναίκα του
Νουβέλα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-592-137-8
Μανδραγόρας, Αθήνα, 12/2021
355η έκδ. || Νέα || Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 15.90 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
15 x 21 εκ., 176 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Οι τρεις ερωτικές ιστορίες του βιβλίου –«Σκιές», «Μια παράξενη ερωτική ιστορία», «Ο έρωτας με τη γυναίκα του»– ενώ είναι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, κινούνται σε έναν κοινό άξονα: Έχει η κάθε μία τρεις πρωταγωνιστές, ο ένας από τους οποίους υποφέρει από συμπτώματα μιας ασθένειας, η πρώτη σε αποδρομή, η δεύτερη τερματική, η τρίτη εν εξελίξει.
Περιγραφή

Βρισκόταν ξαπλωμένος και σε φαινομενικά απόλυτη ηρεμία, αλλά αναπνευστικά ήταν ήδη πολύ επιβαρυμένος και η καρδιά μου σφίχτηκε με πόνο καθώς ξαφνικά ερμήνευσα την ήρεμη αποδοχή που διάβαζα στο βλέμμα του: παρά τη διέγερση της στιγμής και την παθιασμένη του θέληση, δεν μαρτυρούσε καμία ουσιαστική πρόθεση, αφού είχε αποδεχτεί εκ των προτέρων τον εγκλωβισμό του σε ένα σώμα μη λειτουργικό, ένα σώμα καταδικασμένο να τον προδίδει, που στις χειρότερες εξάρσεις της ασθένειάς του αδυνατούσε να του προσφέρει και την πιο στοιχειώδη ικανοποίηση. Ακόμα και το σπέρμα του μπορεί να είχε καταστραφεί από τις θεραπείες και αυτή ήταν η πιο θλιβερή σκέψη που είχα κάνει γι’ αυτόν μέχρι τότε.

Ξαφνικά μου άρεσε πολύ, σαν άντρας. Είχε μια ιδιαίτερη γοητεία που μέχρι τότε δεν είχα υποψιαστεί, ένα ανεξάντλητο πάθος για ζωή και μια σεξουαλική ένταση που δεν είχα διαισθανθεί ποτέ ξανά σε κάποιον άλλον. Θα ήταν υπέροχο και συγκλονιστικό αν εκείνη την τόσο έντονη στιγμή φιλιόμασταν στο στόμα.

Μετά την πρώτη νουβέλα της με τίτλο H έκτη μέρα, για την οποία η Βασιλεία Γεωργίου βραβεύτηκε με Κρατικό Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα, επανέρχεται με τρεις νέες νουβέλες υπό τον γενικό τίτλο Ο έρωτας με τη γυναίκα του.

Οι τρεις ερωτικές ιστορίες του βιβλίου –«Σκιές», «Μια παράξενη ερωτική ιστορία», «Ο έρωτας με τη γυναίκα του»– ενώ είναι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, κινούνται σε έναν κοινό άξονα: Έχει η κάθε μία τρεις πρωταγωνιστές, ο ένας από τους οποίους υποφέρει από συμπτώματα μιας ασθένειας, η πρώτη σε αποδρομή, η δεύτερη τερματική, η τρίτη εν εξελίξει. Οι τρεις πρωταγωνιστές συνδέονται μεταξύ τους με ερωτική έλξη που άλλοτε εκδηλώνεται προς το ίδιο φύλο άλλοτε προς το έτερο.

Η συγγραφέας με αριστοτεχνικό τρόπο και με στέρεα γλώσσα, προφανώς ευαισθητοποιημένη και από την επιστήμη της ως γιατρός, χειρίζεται ένα δύσκολο θέμα, αναδεικνύοντας μια πραγματικότητα· ότι η ερωτική διάθεση των ανθρώπων μπορεί να εμφανιστεί απρόσμενα και απροειδοποίητα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Στις νουβέλες, οι ασθένειες των πρωταγωνιστών, χωρίς να προσδιορίζονται, διαμορφώνουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται, σκέπτονται και αισθάνονται οι ήρωες.

Και στο δεύτερο βιβλίο της η Βασιλεία Γεωργίου εντυπωσιάζει με την ωριμότητά της και τη δυνατότητά της να γεννά προβληματισμό και σκέψεις πάνω σε δύσκολα ανθρώπινα θέματα.

«M


Add: 2021-12-17 16:52:30 - Upd: 2022-01-11 15:44:49