Του ανέμου και της αγάπης
Υπό έκδοση
ISBN: 978-960-651-029-8
Βεργίνα, 7/2021
Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 27/1/2023
€ 10.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
24 x 14 εκ, 250 γρ, 104 σελ.
Σύντομη περιγραφή
ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΥΛΙ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ Ένοιωθα να γέρνω σαν ανεμώνη, που λησμόνησαν δίχως νερό στο βάζο. Γέρνω, είπα μέσα μου, γερνώ, τον ακροτελεύτιο στίχο μου καταθέτω. Με καρτεροσύνη, θλιμμένη , ξέπνοη, ψέλλισα «γεια» στα γύρω μου. Κι ήρθες εσύ, Ποίηση, άγγελος ψυχής, και μ’ ανάγειρες!
Περιγραφή

ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΥΛΙ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ

Ένοιωθα να γέρνω σαν ανεμώνη,

που λησμόνησαν δίχως νερό στο βάζο.

Γέρνω, είπα μέσα μου, γερνώ,

τον ακροτελεύτιο στίχο μου καταθέτω.

Με καρτεροσύνη, θλιμμένη , ξέπνοη,

ψέλλισα «γεια» στα γύρω μου.

Κι ήρθες εσύ, Ποίηση, άγγελος ψυχής,

και μ’ ανάγειρες!

Ύδωρ λαγαρό οι λέξεις σου, αμφίρροες,

κισσός σε λεύκας κορμοστασιά,

με τύλιξαν.

Εύχαρις για τα δώρα σου,

την ψυχή όρθωσα

αδράχνοντας την γραφίδα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Αρετή Γουργιώτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Φάρσαλα Θεσσαλίας, όπου και μαθήτευσε στο Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Τμήμα Κλασσικής Φιλολογίας. Δίδαξε ως φιλόλογος σε δημόσια Γυμνάσια και Λύκεια της Ελλάδας και στο Ελληνικό Κολλέγιο Λονδίνου.

Έχει συμμετάσχει με ποιήματά της σε ανθολογίες, περιοδικά και λογοτεχνικά ημερολόγια, στο διαδικτυακό συλλογικό βιβλίο «Ο Χρόνος και ο Λόγος» και στην εγκυκλοπαίδεια «Σύγχρονοι Έλληνες Λογοτέχνες».

Ποιήματά της έχουν φιλοξενηθεί σε διαδικτυακούς ιστότοπους. Επίσης συμμετείχε με ποίημά της στο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης με θέμα την Ειρήνη, For a world Without Wars World Poetry Initiaktives Αθήνα, Ιούνιος 2019.

ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ: ΕΣΩ ΙΡΙΔΙΣΜΟΙ Εκδόσεις ΒΕΡΓΙΝΑ 2019 Τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο σε Πανελλήνιο διαγωνισμό Βιβλίου, εκδοθέντων το 2019, από τον Σύλλογο Λόγου, Μουσικής και Τέχνης "ΛΙΝΟΣ{".                                                  Ο ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Εκδόσεις ΒΕΡΓΙΝΑ 2020 Απέσπασε Βραβείο από το ΚΕΛΑΙΝΩ, Περιοδικό Λόγου, Τέχνης και Πολιτισμού. ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ είναι το τρίτο Ποιητικό της έργο.