Δασύτονο Άγος
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-651-024-3
Βεργίνα, Αθήνα, 4/2021
17η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 10.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 166 γρ., 64 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Μια προσωπική εξομολόγηση για την «τυραννία της ποίησης» είναι το Δασύτονο Άγος, αδιάλειπτη, εναγώνια «ανάβαση στο όρος Βεντού» για ν’ αγναντέψει από απόσταση το τοπίο της ποίησης και να αναμετρηθεί «η ταπεινότητά της» μαζί του.
Περιγραφή

Μια προσωπική εξομολόγηση για την «τυραννία της ποίησης» είναι το Δασύτονο Άγος, αδιάλειπτη, εναγώνια «ανάβαση στο

όρος Βεντού» για ν’ αγναντέψει από απόσταση το τοπίο της ποίησης και να αναμετρηθεί «η ταπεινότητά της» μαζί του: «Ανεβαίνω κουβαλώντας τόνους υλικό / και μόλις φτάνω στην κορφή / ή θα λείπει ο Σταυρός ή θα τον φοβάμαι» (Η κρίση). Επίμονη στον μοναχικό της αγώνα, αμετακίνητα δοσμένη στην «εξουσία των λέξεων», πειθήνια στην «αδιάλλακτη πένα» –ένα παιχνίδι ψυχικής βασάνου, για να δει να διανοίγεται ως «τέλος» της διαδρομής το ηρωικό μανιφέστο της, απεύθυνση επικής βούλησης σε κάθε ποιητή: «Τολμήστε ποιητές / να ηχήσουν τα μελάνια σας / να σπάσουν τις σιωπές... Με ό,τι αθώο έμεινε / να χτίσουμε αλήθειες» (Τολμήστε).

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 

Η Βασιλική Πανταζή γεννήθηκε στη Λευκάδα. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Κοινωνική Λειτουργός στο ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης.

Ποιήματα και ποιητικές συλλογές της έχουν βραβευτεί σε Πανελλήνιους  και Παγκόσμιους Διαγωνισμούς. Έργα της έχουν φιλοξενηθεί σε ανθολογίες, συλλογικούς τόμους, σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά ποίησης.

Εργάστηκε σε ιδιωτικούς και δημόσιους παιδικούς σταθμούς και στη συνέχεια ως διοικητικός υπάλληλος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από όπου αποχώρησε με το βαθμό της Διευθύντριας Διοικητικών Υπηρεσιών. Διαμένει μόνιμα με την οικογένειά της στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας.

Επικοινωνία:

pantazi.vaso@gmail.com


Add: 2021-04-20 20:48:24 - Upd: 2024-02-09 17:30:17