Μακάβριες Διηγήσεις
Επιμέλεια κειμένου: Σαββανή, Χριστίνα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5253-57-8
Locus 7, Αθήνα, 9/2020
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 15.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
15 x 21 εκ., 206 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Ιστορίες εκδικητικών φαντασμάτων, που θα... χαρίσουν ανατριχίλες στους λάτρεις του είδους, από το Ώγκαστ Ντέρλεθ, ο οποίος διέπρεψε τόσο ως εκδότης και ανθολόγος όσο και ως συγγραφέας ιστορικών και αστυνομικών μυθιστορημάτων, όπως επίσης και ιστοριών Επιστημονικής Φαντασίας και Τρόμου.
Περιγραφή

Ιστορίες Τρόμου κι εκδικητικών φαντασμάτων, από τον Ώγκαστ Ντέρλεθ ιδρυτή του περίφημου εκδοτικού οίκου Arkham House και του ανθρώπου που διέσωσε τα γραπτά του Χ. Φ. Λάβκραφτ

"Τοποθετώ τις περισσότερες από τις ιστορίες αυτές ανάμεσα στις καλύτερες μακάβριες διηγήσεις που έχω γράψει ποτέ. Δεν καταφέρνω συχνά να πετύχω αυτή την ατμόσφαιρα της αλλόκοτης απειλής, τη γοητεία θα λέγαμε, της ιστορίας Ο κος Τζωρτζ, ή την ηδονική ανατριχίλα της Κυρίας Μάνιφολντ, χωρίς φυσικά να θέλω να μειώσω την αξία και των υπόλοιπων ιστοριών της συλλογής. Ελπίζω οι αναγνώστες μου να μην δυσκολευτούν να συμφωνήσουν στα συμπεράσματά μου αυτά."

Ώγκαστ Ντέρλεθ


Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
     Μη-οντότητες που δεν κατοικούν ούτε στο παρελθόν ούτε στο παρόν – αλλά στους άγνωστους κόσμους στο Υπερπέραν.
     Ανίερα πλάσματα που ταξιδεύουν ανάμεσα στις διαστάσεις μόνο και μόνο για να προκαλέσουν καταστροφές.
     Ασυνήθιστες και μακάβριες διηγήσεις τρόμου, μαεστρικά δομημένες, που θα σας μείνουν αξέχαστες’ – Green Bay Press Gazette.

“Μια υπέροχη συλλογή των καλύτερων υπερφυσικών ιστοριών του Ντέρλεθ”. New York Times

Περιέχονται: Ο κος Τζωρτζ, Η Λιμνούλα του Πάρινγκτον, Ο Τζέντλεμαν από την Πράγα, Μακάριοι οι Ταπεινόφρονες, Μάρα, Τα Μπλε Ματογυάλια, Τα Παπούτσια του Νεκρού Άντρα, Το Νυχτερινό Τρένο για τη Χαμένη Κοιλάδα, Η κα Μάνιφολντ




Add: 2021-02-22 19:13:05 - Upd: 2023-02-21 15:25:08