Ρωσική Ορθόδοξος Εκκλησία
Διωγμοί και αποδείξεις περί αυτού στον εικοστό αιώνα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-651-021-2
Βεργίνα, Αθήνα, 1/2021
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 12.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 313 γρ., 152 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Ένα βιβλίο κατατοπιστικό, όχι μόνο για τον αδαή, αλλά και για τον πιο περισπούδαστο γνώστη της ορθόδοξης εκκλησιολογίας, κάτι που αποτελεί έρεισμα ομολογίας και γνώμονα εκκλησιαστικής γνησιότητας.
Περιγραφή

Είναι η πραγματική ιστορία και το οδοιπορικό της ρωσικής ορθοδόξου εκκλησίας – μέσα, αλλά και πέρα από τα σύνορα της ρωσικής γης – , που αφορά τον περίπλου αλλά και τις διασπάσεις εκ μέρους κάποιων μερίδων του  –γνήσιου και μη– ορθοδόξου ρωσικού κλήρου.  Ένα βιβλίο κατατοπιστικό, όχι μόνο για τον αδαή, αλλά και για τον πιο περισπούδαστο γνώστη της ορθόδοξης εκκλησιολογίας, κάτι που αποτελεί έρεισμα ομολογίας και γνώμονα εκκλησιαστικής γνησιότητας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 Ο Πρωτοπρεσβύτερος Βενιαμίν Ζουκώφ είναι ο μόνος εν ζωή Ρώσος πρωτοπρεσβύτερος της Εκτός Συνόρων Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, όντας υπό την πνευματική υπακοή τού μακαριστού Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου οσίου Βιταλίου, προς τον οποίον έδωσε όρκο ευλαβείας και υπακοής, μέχρι της τελευτής αυτού του τελευταίου,  καθώς και χρηματίσας επίσης Γραμματεύς της Συνόδου υπό αυτόν. Ο Πατήρ Βενιαμίν, όντας ως λαϊκός, μηχανικός το επάγγελμα, μόλις έλαβε το σχήμα του  Ορθοδόξου ιερέως, εργάσθηκε αδιακόπως και με ζήλο για την υπεράσπιση της αληθινής Πίστεως σύμφωνα με την παράδοση των  Πρωθιεραρχών και των αγίων Επισκόπων της Εκτός Συνόρων Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Υπήρξε δε πάντοτε, διαπρύσιος υπερασπιστής της αγιοκατατάξεως των αγίων Πρωθιεραρχών Αντωνίου, Αναστασίου, Φιλαρέτου και Βιταλίου, υπέρ της οποίας έλαβε μέρος μετά της Συνόδου του στις 4/17 Ιουλίου 2017.


Add: 2021-02-21 17:27:22 - Upd: 2022-03-11 11:50:56