Νευροψυχιατρική και Κλινικές Νευροεπιστήμες
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-9427-93-7
Gotsis Εκδόσεις, Πάτρα, 12/2020
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 90.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 29 εκ., 576 σελ.
Περιγραφή

Για πάνω από τρεις δεκαετίες, το εγχειρίδιο Νευροψυχιατρικής, αποτελεί  το πρότυπο επιλογής για την κατανόηση της δομικής και λειτουργικής βάσης των νευροψυχιατρικών διαταραχών. Στη νέα αυτή έκδοση του εγχειριδίου Νευροψυχιατρικής και Κλινικών Νευροεπιστημών, οι εγνωσμένου κύρους επιμελητές, προσφέρουν μια πλήρη αναδιοργάνωση και επανασύλληψη του υλικού που εμπεριέχεται, και συνθέτουν τα νευροψυχιατρικά σύνδρομα και θεραπείες σε αντίστοιχα κεφάλαια. Τα κεφάλαια αυτά περιλαμβάνουν τις νευροψυχιατρικές εκδηλώσεις των νευροαναπτυξιακών διαταραχών, τις επίκτητες νευρολογικές καταστάσεις, τις νευροεκφυλιστικές διαταραχές και τις πρωτοπαθείς ψυχιατρικές διαταραχές.  Το αποτέλεσμα είναι ένα κείμενο που ρέει ευχερώς και έχει μια λογική συνέπεια, από τις γενικές αρχές σε ειδικά διαγνωστικά εργαλεία και καταστάσεις, καθιστώντας το κλινικά σχετικό και εξέχοντα πρακτικό οδηγό για φοιτητές ιατρικής και ειδικευόμενους ιατρούς, ψυχιάτρους, νευρολόγους, ψυχολόγους, και νευροψυχολόγους, όπως και για μια ευρεία γκάμα επαγγελματιών που εργάζονται σε διαφορετικά κλινικά πλαίσια (π.χ., γενικά νοσοκομεία, κλινικές αποκατάστασης, ψυχιατρικές κλινικές, κέντρα ψυχικής υγείας, προγράμματα απεξάρτησης από το αλκοόλ και άλλες ουσίες και εξωτερικά ιατρεία.


Στο βιβλίο διατίθενται μια πλειάδα χρήσιμων χαρακτηριστικών:
•    Η νέα έκδοση είναι πλήρως συμβατή με την 5η έκδοση του DSM
•    Παρέχονται περιεκτικά και αυτόνομα κεφάλαια χρήσιμα για τους κλινικούς στην καθημερινή κλινική πράξη, αλλά και μεγάλη σειρά βιβλιογραφικών αναφορών για περαιτέρω μελέτη.
•    Τα κεφάλαια που αφορούν συγκεκριμένες διαταραχές έχουν συνεπή δομή, όπου απαιτείται. Για παράδειγμα, το κεφάλαιο που αφορά τις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος, περιέχει ενότητες για τον επιπολασμό,  αιτιολογία, νευροβιολογία, κλινικά χαρακτηριστικά, αξιολόγηση, διαφορική διάγνωση, συννόσηση, έρευνα, παρεμβάσεις, θεραπείες, και φαρμακευτική αγωγή.
•    Οι εγνωσμένου κύρους συγγραφείς είναι όλοι ειδικοί στα πεδία της συμπεριφορικής νευρολογίας και νευροψυχιατρικής, προσφέροντας στους αναγνώστες μια ευρεία οπτική των πεδίων που καλύπτονται.
•    Το υλικό που εμπεριέχεται συμπληρώνεται από πίνακες, γραφήματα, και εικόνες PET, CT, και MRI.


Add: 2021-02-01 21:09:44 - Upd: 2023-01-10 19:59:40