Τίνος παιδί είσαι εσύ
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5399-47-4
Σμίλη, 11/2020
1η έκδ., Ελληνική, Νέα
€ 14.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 14 εκ, 216 σελ.
Περιγραφή

«Τα Αποµνηµονεύµατά µου» είχε καλλιγραφήσει στην ετικέτα του χαρτόδετου τετραδίου που φύλαγε σ’ ένα από τα κλειδωµένα συρτάρια της βιβλιοθήκης του ο παππούς Ιγνάτιος, και η εγγονή του το πρωτοδιάβασε υπό το βλέµµα του. «Για διάβασε εδώ!» της έλεγε και ύστερα: «Περίµενε, άσε να σου διαβάσω εγώ αυτό το κοµµάτι». Και, όπως διάβαζε τα γραπτά του, άνοιγε παρενθέσεις, έκανε παρεκβάσεις, σταµατούσε, συλλογιζόταν, την κοίταζε µε βλέµµα τρυφερό, όλο συµπαράσταση, σε µια ύστατη προσπάθεια ν’ αναχαιτίσει εικόνες και συγκινήσεις που απλώνονταν σαν µετασεισµικά κύµατα µε επίκεντρο τις λέξεις του. Άλλοτε πάλι, σε στιγµές αδυναµίας, αναστέναζε µουρµουρίζοντας: «Ποτέ δεν ξέρει ο άνθρωπος τι τον περιµένει...» – λόγια που η Άννα άκουγε λίγο σαν προειδοποίηση και λίγο σαν ξόρκι.


Η Έλφη Κιλλαχίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε ιατρική στην Αθήνα και εν συνεχεία ψυχιατρική και παιδοψυχιατρική στο Παρίσι, όπου ζει και εργάζεται ως ψυχίατρος και ψυχαναλύτρια. Το 1990 άρχισε ψυχανάλυση µε τον Κορνήλιο Καστοριάδη και µετά τον θάνατό του συνέχισε µε τον Ζακ-Αλαίν Μίλλερ.
Έχει δηµοσιεύσει άρθρα ψυχαναλυτικού και κλινικού περιεχοµένου στα γαλλικά και τα ελληνικά, καθώς και µεταφράσεις. Συνεργάζεται µε τα περιοδικά αληthεια και FORT-Dα, που εκδίδονται στην Αθήνα.
Το 2008, δηµοσιεύτηκε το διήγηµά της «Πανωλεθρία στους Αιγός Ποταµούς» στο περιοδικό Πλανόδιον και το 2010 το διήγηµα «Το βάφτισµα του αέρα και το όνοµα αυτού Άβατος» στο περιοδικό αληthεια.
Ποιήµατά της έχουν δηµοσιευτεί κατά καιρούς στα ηλεκτρονικά περιοδικά Bibliothèque — Tεθλασµένη Ψηφιακή Βιβλιοθήκη και Φρέαρ.
Το 2015, εκδόθηκε η συλλογή διηγηµάτων της Ισκαριώτισσα από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης.