Ένα Τανγκό Με Τους Λύκους
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-597-250-9
Λεξίτυπον, Αθήνα, 2020
Ελληνική, Νέα
€ 13.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 14 εκ, 400 γρ, 212 σελ.
Περιγραφή

Στο βιβλίο αυτό υπάρχουν διάφορες ιστορίες αγάπης, πάθους, μίσους, έρωτα, εγκλημάτων. Είναι παρμένες από την ελληνική μυθολογία αλλά και, κυρίως, από τη Βυζαντινή, την Οθωμανική, τη Γαλλική και τη Βρετανική αυτοκρατορία και, σχεδόν όλες, άπτονται της ιστορίας της χώρας μας.

Η Ηρώ και ο Λέανδρος: Ο δραματικός μύθος των δύο ερωτευμένων παιδιών και η παρεμβολή στην ιστορία του Λόρδου Βύρωνα.

Ο Αλπ Αρσλάν: Οι ίντριγκες των αυτοκρατόρων του Βυζαντίου και η περίφημη μάχη του Μάτζικερτ, η οποία έκρινε την τύχη της Βυζαντινής αυτοκρατορίας

Η Γκιουλ Μπαχάρ: Η χριστιανή βοσκοπούλα που ο σουλτάνος Βαγιαζίτ την ερωτεύτηκε κι έγινε όχι μόνο επίσημη σύζυγός του αλλά και σουλτανομήτωρ.

Ο Περόζ: Η κωμικοτραγική ιστορία ενός αρχηγού κάποιου λαού, ο οποίος αγάπησε πραγματικά τον λαό του.

Ο Πατσίφικο: Η φαιδρή ιστορία του ξεπεσμένου Εβραιο-πορτογάλου διπλωμάτη και ο ρόλος των Άγγλων στα πρώτα χρόνια της βασιλείας του Όθωνα.

Οι σκλάβες: Γυναίκες που πουλήθηκαν σαν δούλες στα σκλαβοπάζαρα της Ανατολής και κατάφεραν να γίνουν αρχόντισσες, βασίλισσες και σουλτάνες.

Η υπόθεση των δηλητηρίων, που συντάραξε τη Γαλλία, κατά τη βασιλεία του βασιλιά Ήλιου.

Η Τζέιν Ελίζαμπεθ Ντίγκμπυ: Η συγκινητική ιστορία της πλούσιας και αριστοκράτισσας Τζέιν, η οποία, μέσα από πολλές περιπέτειες κατέληξε να γίνει σύζυγος ενός βεδουίνου σεΐχη.

[…] «Όλοι οι άντρες που μαζί τους συνδέθηκε, εκτός από τον τελευταίο της ζωής της, κοίταξαν πώς να ξεσκίσουν τη σάρκα της και να κατασπαράξουν τα συναισθήματά της. Την αγκάλιαζαν και τα αρπαχτικά δόντια τους καρφώνονταν στην καρδιά της. Κάθε χορός μαζί τους έμοιαζε σα να χόρευε τανγκό με τους αιμοχαρείς λύκους». […]

https://www.lexitipon.gr/product/579/ena-tangko-me-toys-lykoys.html