Χρηματοοικονομική-Λογιστική
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-9963-716-86-9
Broken Hill Publishers Ltd, Λευκωσία, 2015
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 120.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 29 εκ., 920 σελ.
Περιγραφή

Είναι ένα βιβλίο, από τα ελάχιστα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα όπου γίνεται μια σε βάθος ανάλυση της κάθε εταιρίας που εξετάζεται σε κάθε κεφάλαιο. Αυτό σημαίνει ότι τα διάφορα λογιστικά θέματα που εξετάζονται δεν παρατίθενται ως «απλά λογιστικά γεγονότα» με στόχο τις ημερολογιακές εγγραφές αλλά συνδέονται με πραγματικά περιστατικά, όπως είναι η προσωπικότητα της εταιρίας, ο κλάδος στον οποίο ανήκει και οι σκέψεις που κάνει η Διοίκησή της ώστε να πάρει αποφάσεις.

Ο φοιτητής – αναγνώστης έχει την ευκαιρία να εξετάσει τις οικονομικές καταστάσεις εταιριών παγκόσμιου βεληνεκούς. Αυτό είναι σημαντικό διότι, εκτός από τη λογιστική αναγνώριση, στη λογιστική παίζει μεγάλο ρόλο ο τρόπος οργάνωσης των επιχειρήσεων. Για το λόγο αυτό εξετάζονται πολλά θέματα που έχουν σχέση με τον εσωτερικό έλεγχο και τις δικλείδες ασφαλείας που πρέπει να υπάρχουν ώστε να προστατεύονται οι επιχειρήσεις από απάτες, κλοπές και άλλες κακόβουλες πράξεις εκ μέρους του προσωπικού ή των διοικήσεών τους. Παράλληλα γίνονται πολλές αναφορές στα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικών Αναφορών και στις Γενικά Παραδεκτές Λογιστικές Αρχές που στόχο έχουν να προστατεύσουν όλους εκείνους που έχουν ανάγκη από σαφή, έγκαιρη, έγκυρη και ειλικρινή λογιστική πληροφόρηση για να πάρουν χρηματοοικονομικές αποφάσεις. Με τον τρόπο αυτό η παρουσίαση και ανάλυση των λογιστικών θεμάτων δεν γίνεται αφηρημένα αλλά σε σχέση με πραγματικές εταιρίες και πραγματικά δεδομένα.

Κάθε κεφάλαιο αναφέρεται σε μια πραγματική εταιρία και γίνεται μια περιληπτική παρουσίασή της. Αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι η εταιρία έχει επιλεγεί για να εξυπηρετήσει τους στόχους κάθε κεφαλαίου.

Σε κάθε κεφάλαιο υπάρχει πλήθος λυμένων και άλυτων ασκήσεων και προβλημάτων διαφορετικού βαθμού δυσκολίας. Οι ασκήσεις και τα προβλήματα μπορούν να απαντηθούν, όσον αφορά τους αριθμητικούς υπολογισμούς, με τη βοήθεια του Excel. Οι Πίνακες κάθε κεφαλαίου παρουσιάζονται σε μορφή Excel. Αυτό οδηγεί το φοιτητή – αναγνώστη στη χρησιμοποίηση αυτού του σύγχρονου εργαλείου πληροφορικής.

Ένα ακόμη θετικό χαρακτηριστικό του βιβλίου είναι η παράθεση λογιστικής ορολογίας στο τέλος κάθε κεφαλαίου στην Ελληνική και την αγγλικά γλώσσα.


Add: 2020-09-22 09:15:07 - Upd: 2020-09-22 09:15:07