Αγώνας για την ελευθερία
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5219-85-7
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 8.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
16 x 24 εκ., 60 σελ.
Περιγραφή

Το βιβλίο της Πόπης Μπαλαμώτη-Σπιτά «Αγώνας για την Ελευθερία» δεν παρέχει απλώς και μόνον ιστορική γνώση για την επανάσταση του 1821, αλλά προβληματίζει και δίνει στον αναγνώστη την αναγκαία χρήσιμη πυξίδα, για να βρει τον δρόμο μέσα στην Ιστορία της πολύπαθης Ελληνικής φυλής.

Πρόκειται για μια ποιοτική λυρική περιήγηση, με ιστορικό υπόβαθρο και ατμόσφαιρα ηρωική.

Με βαθιά ιστορική συνείδηση και λογοτεχνική μαεστρία η συγγραφέας του βιβλίου κρατά μια αξιοζήλευτη ισορροπία μεταξύ της συγκινησιακής αφήγησης ενός ποιητικού χρονικού και της απόλυτης εγκυρότητας και αξιοπιστίας ενός δόκιμου ιστορικού έργου. Ερευνά και προσεγγίζει τα γεγονότα, τις πράξεις των προσώπων και τις καταστάσεις με ιστοριογραφική σοβαρότητα και συνέπεια, τα ερμηνεύει με ακριβοδίκαιη κριτική ματιά και τα φωτίζει αριστοτεχνικά με τη δική της προσωπική τέχνη και με γνήσιο πατριωτικό παλμό.

Πρόκειται για έργο αξιοζήλευτο, με βαθιά γνώση της Ελληνικής Ιστορίας, που μαρτυρεί και τα φανερά και τα «υποκρυπτόμενα» ή άγνωστα σημεία της.

Η δημιουργός χρησιμοποιεί στην ποιητική της λέξεις και φράσεις αξιομνημόνευτες και σε όλο το έργο υπάρχει εξαιρετική ζωντάνια και παραστατικότητα στη λυρική απεικόνιση ακόμα και των πιο πολύνεκρων πολεμικών γεγονότων και συγκρούσεων.

Μια άγρια ομορφιά ηρωικών αγώνων για την Ελευθερία γοητεύει τον αναγνώστη και τον ανυψώνει στη σφαίρα της εθνικής αυτογνωσίας, πλησιάζοντας την επέτειο των 200 χρόνο από την Εθνεγερσία.


Add: 2020-09-21 11:51:01 - Upd: 2023-10-24 16:51:14