Το κλειδί
The Turn of the Key (τίτλος πρωτοτύπου)
Επιμέλεια κειμένου: Κερασίδης, Δημοσθένης
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-645-062-4
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 6/2020
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 16.60 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 550 γρ., 360 σελ.
Περιγραφή

Ένας ευφυής συνδυασμός gothic ατμόσφαιρας, σύγχρονης παράνοιας και οικιακού δράματος.

Το ονειρεμένο σπίτι τους θα γίνει ο χειρότερος εφιάλτης της. Η αγγελία φαίνεται πολύ καλή για να είναι αληθινή: µια θέση εσωτερικής νταντάς µε απίστευτα υψηλές απολαβές, την οποία η Ρόουαν δεν μπορεί να αγνοήσει. Όταν φτάνει στην Οικία Χέδερµπρι, ενθουσιάζεται µε το πολυτελές «έξυπνο» σπίτι και µε τη φαινομενικά τέλεια οικογένεια. Εκείνο που δεν γνωρίζει είναι ότι οδεύει προς έναν εφιάλτη –που καταλήγει µε ένα παιδί νεκρό και την ίδια στη φυλακή, αναμένοντας να δικαστεί για φόνο.

H Ruth Ware αποτίνει φόρο τιμής στο κλασικό έργο Το στρίψιμο της βίδας του Χένρι Τζέιμς, μεταφέροντας μας στο δικό της σκοτεινό σύμπαν. Ένα μυθιστόρημα με αριστοτεχνικά δουλεμένη πλοκή, που οδηγεί τον αναγνώστη σε ένα απρόσμενα ανατρεπτικό τέλος, με φόντο την απομονωμένη Σκοτσέζικη πολυτελή κατοικία των Χέδερμπρι.

Έγραψαν για Το κλειδί:

«Ευρηµατική αφήγηση… Η Ware κάνει µια απίστευτη ανατροπή στην προτελευταία σελίδα, που αλλάζει ριζικά τον τρόπο µε τον οποίο πρέπει να ερµηνεύσουµε όλα όσα προηγήθηκαν. Τολµώ να πω ότι θα εντυπωσιαζόταν ακόµα και ο Χένρι Τζέιµς.»
–Washington Post

 «Το κλειδί είναι ένα απολαυστικό ανάγνωσµα –µια συµπαθής αλλά ευάλωτη αφηγήτρια κατηγορείται για ένα φριχτό έγκληµα. Η έξυπνη εξέλιξη της ιστορίας της θα σας κρατήσει αιχµάλωτο µέχρι το εξαιρετικό τέλος. Κλασική Ruth Ware.»
–Shari Lapena, best selling συγγραφέας

«Απολαυστικά σκοτεινό και ανατριχιαστικό.»
–Sunday Mirror

«Η Αγκάθα Κρίστι συναντά Το κορίτσι στο τρένο.»
–The Sun 


Η Ρουθ Γουέαρ είναι ευπώλητη συγγραφέας αστυνοµικών µυθιστορηµάτων Τα βιβλία της Βαθιά στο σκοτεινό δάσος, Η γυναίκα στην καµπίνα 10, Το παιχνίδι των ψεµάτων και Ο θάνατος της κυρίας Γουέσταγουεϊ (Εκδόσεις Κλειδάριθµος) έγιναν best seller µεταξύ άλλων και στους καταλόγους των Sunday Times και New York Times, ενώ έχουν µεταφραστεί σε περισσότερες από σαράντα γλώσσες. Η Ρουθ ζει στο Μπράιτον. Μπορείτε να µάθετε περισσότερα γι’ αυτή στο www.ruthware.com


Add: 2020-07-24 13:00:39 - Upd: 2021-10-21 14:41:04