Ισμήνη. Μια γυναίκα – δύο μορφές
Εξώφυλλο/εικαστικό: Αποστολίδου, Ξένια
Επιμέλεια κειμένου: Τριανταφύλλου, Σοφία
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-9547-87-1
Θερμαϊκός, Θεσσαλονίκη, 6/2020
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 6.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
15 x 21 εκ., 110 γρ., 64 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Η συγγραφέας σκιαγραφεί την πορεία μιας γυναίκας που εξουσιάζεται από τον έρωτα και παρασύρεται από την ορμή των συναισθημάτων της, αναζητώντας την ευτυχία σε εφήμερες σχέσεις. Μένει πιστή στην αναζήτηση του πάθους και επαναλαμβάνει τα λάθη της, γιατί με αυτόν τον τρόπο νιώθει ζωντανή.
Περιγραφή

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός η νουβέλα της Ειρήνης Λαμπιδώνη, με τίτλο «Ισμήνη, μια γυναίκα - δύο μορφές». Η συγγραφέας σκιαγραφεί την πορεία μιας γυναίκας που εξουσιάζεται από τον έρωτα και παρασύρεται από την ορμή των συναισθημάτων της, αναζητώντας την ευτυχία σε εφήμερες σχέσεις, οι οποίες, όμως, δοκιμάζουν τη δισυπόστατη φύση του χαρακτήρα της. Μένει πιστή στην αναζήτηση του πάθους και επαναλαμβάνει τα λάθη της, γιατί με αυτόν τον τρόπο νιώθει ζωντανή.


Υπόθεση

Η Ισμήνη είναι μια όμορφη και γεμάτη ζωή γυναίκα. Από μικρή ηλικία τη γοητεύουν τα μυστήρια του κόσμου και επιδιώκει με λαχτάρα να τον ανακαλύψει. Μεγαλώνει στην Αμοργό, όπου μαθαίνει να αγαπά τη θάλασσα και να βρίσκει γαλήνη στη θέασή της. Μετακομίζει στην Αθήνα και τα πρώτα δειλά της βήματα στην ανακάλυψη του έρωτα ξεκινούν. Περνά από διάφορες σχέσεις, γεμάτες από φρούδες ελπίδες και εφήμερα αγγίγματα. Η ίδια δεν μπορεί να τιθασεύσει τα πάθη της και να δραπετεύσει από τη διφυή υπόσταση του χαρακτήρα της, τις ανασφάλειές και τις ανησυχίες της. Γοητεύεται από το ωραίο και αγαπά τις τέχνες, έχοντας ιδιαίτερη αδυναμία στη γλυπτική. Ταξιδεύει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με συντροφιά της πάντοτε την αγαπημένη της σκυλίτσα, την Κανελίτσα. Σε κάποιο ελληνικό νησί, βρίσκει επιτέλους αυτόν που θα προκαλέσει την αναγέννηση του είναι της. Δεν μπορούν, όμως, να είναι μαζί...


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Συγγραφέως

Η Ειρήνη Νικ. Λαμπιδώνη γεννήθηκε στο Αιτωλικό και κατάγεται από τη Νάξο. Σπούδασε δημοσιογραφία, κλασικό μπαλέτο και είναι απόφοιτος του Deree College. Ασχολείται με τη συγγραφή ποιημάτων, λογοτεχνίας και έχει δημοσιεύσει αρκετά κείμενά της σε περιοδικά και εφημερίδες. Έργα της: η νουβέλα «Ούτε ένα φιλί σ’ εμένα» (Οδός Πανός, 2008) και οι ποιητικές συλλογές «Λίγο φως και δικό μου» (Οδός Πανός, 2011) και «Νιότη» (Σαιξπηρικόν).


Add: 2020-06-16 11:19:45 - Upd: 2023-08-11 13:57:46