Ημερολόγιο 2017, Τα βότανα του Πηλίου και της Όθρυος
Από τη βοτανικής "βίβλο" Flora Graeca στο έργο 7 ζωγράφων της Μαγνησίας
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-82650-3-5
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 10.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
24 x 17 εκ, 300 γρ, 216 σελ.
Περιγραφή

Η έκδοση "Τα βότανα του Πηλίου και της Όθρυος, Από τη βοτανολογική "βίβλο" Flora Graeca στο έργο 7 ζωγράφων της Μαγνησίας" περιλαμβάνει κείμενα, και γκραβούρες από την σπάνια έκδοση "Flora Graeca" από την Γεννάδειο Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών στην Αθήνα.

Η έκδοση - ημερολόγιο δημιουργήθηκε από το φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού "Μαγνήτων Κιβωτός" στο πλαίσιο του θεματικού έτους δράσεων και εκδηλώσεων "Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων". Η έκδοση εκτός από το εκτεταμένο εισαγωγικό σημείωμα περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από την σπάνια έκδοση "Flora Graeca" μαζί με επεξηγηματικά κείμενα. Επιπρόσθετα περιλαμβάνει νέα έργα τέχνης ζωγράφων της Μαγνησίας, οι οποίοι προσεγγίζουν τα βότανα του Πηλίου και της Όθρυος μέσα από μια νέα φρέσκια σημερινή ματιά. Οι ζωγράφοι που συμμετέχουν στην έκδοση είναι: Νεκταρία Γιακμολίδου, Κώστας Κομνηνός, Σταμάτης Λάσκος, Ιωακείμ Μιναρετζόπουλος, Δημήτρης Μοράρος, Νίκος Ποδιάς, Μαρία - Ανδρομάχη Χαζτζηνικολάου. ΄

Η έκδοση περιλαμβάνει επίσης εισαγωγικό σημείωμα της κ. Μαρίας Γεωργακοπούλου, Διευθύντρια της Γενναδείου Βιβλιοθήκης της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών στην Αθήνα, εισαγωγικό σημείωμα των συγγραφέων, αφιέρωμα στον καθηγητή Φαρμακολογίας Θεόδωρο Αφεντούλη καθώς και αφιέρωμα στον φορέα " Κέντρο Έρευνας και Προστασίας της Αυτοφυούς ορχιδέας του Βορείου Πηλίου" με έδρα την Κερασιά του Πηλίου. Τέλος η έκδοση έχει ευρετήριο των βοτάνων του Πηλίου και της Όθρυος που κοσμούν την έκδοση και έχουν επιλεχθεί από το έργο "Flora Graeca".