Γράμματα ενός υπερβατιστή
Επιστολές στον Harrison G.O. Blake
Letters to Harrison G.O. Blake (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-283-497-8
Ροές, Αθήνα, 3/2020
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 8.48 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
12 x 16 εκ., 144 σελ.
τ. 1
Σύντομη περιγραφή
Δεκαοχτώ διαλεγμένες επιστολές του Χένρυ Ντέιβιντ Θορώ, με μεγάλο φιλοσοφικό και λογοτεχνικό ενδιαφέρον, οι οποίες συνιστούν το απόσταγμα σοφίας και εμπειρίας του αληθινού λογοτέχνη, που βρίσκει την αξία της ζωής στη φύση και τον άνθρωπο, και αποτελούν ιδανική μαρτυρία των πιο υψηλών και πολύτιμων πραγμάτων της ζωής.
Περιγραφή

Τούτη η συλλογή δεκαοχτώ επιστολών του Χένρυ Ντέιβιντ Θορώ, διαλεγμένων με αποκλειστικό κριτήριο το φιλοσοφικό και λογοτεχνικό τους ενδιαφέρον, δίνουν στον αναγνώστη την ευκαιρία να γνωρίσει μιαν άλλη πλευρά του συγγραφέα, περισσότερο προσωπική και οικεία, μέσα από υπαρξιακές ενατενίσεις και σκέψεις καθ’ όλα πηγαίες, όπως απευθύνονται σε έναν νεαρό θαυμαστή και φίλο του.

Το περιεχόμενο των εν λόγω επιστολών συνιστά το απόσταγμα σοφίας και εμπειρίας του αληθινού λογοτέχνη, που βρίσκει την αξία της ζωής στη φύση και τον άνθρωπο, και αποτελεί ιδανική μαρτυρία των πιο υψηλών και πολύτιμων πραγμάτων της ζωής.

Έτσι ο αναγνώστης, μέσ’ από αυτή την επικοινωνία συγγραφέα-«μαθητή», έχει την ευκαιρία ακολουθώντας τον σαγηνευτικό ειρμό της σκέψης του Θορώ να γίνει συναποδέκτης της πιο γόνιμης φιλοσοφίας, μιας φιλοσοφίας ζωής για τον ίδιο του τον εαυτό και τη σχέση του με τους άλλους.


Add: 2020-03-20 13:26:08 - Upd: 2021-03-23 14:57:10