Ο Ρούλης ο φουγαρούλης έγινε καπνός!
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-84283-2-4
Εκδόσεις Άτλαντας, Θεσσαλονίκη, 2019
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 15.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
21 x 29 εκ., 32 σελ.
Περιγραφή

«Ο Ρούλης ο φουγαρούλης περνώντας έξω από μια καφετέρια, πιάνει συζήτηση με την Τασία … το τασάκι!  Η Τασία του λέει για το νόμο που απαγορεύει το κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους. Του θυμίζει τις συνέπειες του καπνίσματος, που είναι βλαβερές για την υγεία των ανθρώπων. «Μα εγώ δε θέλω να κάνω κακό σε κανένα…», της απαντά ο Ρούλης ο φουγαρούλης, «γι αυτό πρέπει να σεβαστώ τις επιλογές του καθενός».

    Την ίδια στιγμή βγαίνουν από το διπλανό εστιατόριο, που ήταν γεμάτο από καπνούς τσιγάρων, δυο παιδιά,  η Ζωή και ο  Ιπποκράτης. Μαζί τους βγαίνει κι ένα σύννεφο καπνού. Τα παιδιά μιλάνε για τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει το κάπνισμα στην υγεία των παιδιών, αλλά και το παθητικό κάπνισμα, που αναπνέουν,  άθελά τους τον καπνό από τα τσιγάρα των μεγάλων. 

Ο Ρούλης ο φουγαρούλης ακούγοντας όλα τα παραπάνω, αλλά και τις προτροπές της Τασίας, θα πάρει μια μεγάλη απόφαση να γίνει… καπνός! Μια απόφαση που θα βοηθήσει τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους να προστατέψουν την υγεία τους. Όλα αυτά θα τα μάθουμε με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο ξεφυλλίζοντας και διαβάζοντας τις σελίδες του βιβλίου.»

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά και τους μεγάλους στην κατανόηση του φαινομένου της χρήσης του καπνού, επισημαίνοντας τους κινδύνους  που ελλοχεύουν για την υγεία από το κάπνισμα και την ανάγκη προστασίας των μη καπνιστών από την αθέλητη εισπνοή καπνού σ’ όλους τους δημόσιους χώρους. Στοχεύει στην πρόληψη του καπνίσματος στους μαθητές και την εφαρμογή και τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου με την ενεργό συμμετοχή όλης της κοινωνίας.


Add: 2020-02-12 13:54:26 - Upd: 2021-11-03 14:59:34