Απρόσμενες αναταράξεις
Flight or Fright (τίτλος πρωτοτύπου)
Μετάφραση: Τσιρώνη, Έφη
Επιμέλεια κειμένου: Κερασίδης, Δημοσθένης
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-461-966-5
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 6/2019
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 15.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 489 γρ., 400 σελ.
Περιγραφή

Ο Στίβεν Κινγκ φοβάται τα αεροπλάνα και θέλει, μαζί με τον Μπεβ Βίνσεντ, να μοιραστεί μαζί σας τον φόβο του για τις πτήσεις. Σας καλωσορίζουμε, λοιπόν, στις Απρόσμενες αναταράξεις, μια συλλογή διηγημάτων για όλα όσα μπορεί να πάνε απίστευτα στραβά όταν πετάτε στα 30.000 πόδια, ερμητικά κλεισμένοι σε έναν μεταλλικό σωλήνα μαζί με εκατοντάδες αγνώστους.

Ένα ποίημα και δεκάξι κλασικά διηγήματα –από συγγραφείς όπως οι Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, Ρέι Μπράντμπερι, Ρόαλντ Νταλ και άλλοι– παρουσιάζουν τους κάθε λογής τρόπους με τους οποίους ένα ταξίδι στα ουράνια θα μπορούσε να μετατραπεί σε εφιάλτη.

Στη συλλογή δημοσιεύονται για πρώτη φορά και δύο ΝΕΑ διηγήματα των Στίβεν Κινγκ και Τζο Χιλ.

Όπως είπε ο Κινγκ: «Το ιδανικό ανάγνωσμα όταν το αεροπλάνο στο οποίο επιβαίνετε επιχειρεί να προσγειωθεί εν μέσω θυέλλης… Αλλά, ακόμη κι αν το διαβάζετε πατώντας στο έδαφος…»
ΠΡΟΣΔΕΘΕΙΤΕ!

Ο Στίβεν Κινγκ είναι ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της εποχής μας. Τα έργα του –πάνω από 50 μυθιστορήματα, 200 διηγήματα και δοκίμια– έχουν πωλήσεις άνω των 350.000.000 αντιτύπων, και πολλά από αυτά έγιναν ταινίες ή σειρές. Έχει τιμηθεί με τα βραβεία Bram Stoker και Locus, από τη Βρετανική, Αμερικανική και Διεθνή Ένωση Συγγραφέων Τρόμου, με το Μετάλλιο Διακεκριμένης Συνεισφοράς στα Αμερικανικά Γράμματα και το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών των ΗΠΑ, ενώ το 2016 τιμήθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για το Σύνολο του Έργου του και το 2018 του απονεμήθηκε το σπουδαίο λογοτεχνικό βραβείο PEN.

Ο Μπεβ Βίνσεντ έχει γράψει το The Dark Tower Companion, The Road to the Dark Tower και περισσότερα από ογδόντα διηγήματα, ορισμένα από τα οποία δημοσιεύτηκαν στα περιοδικά Alfred Hitchcocks Mystery Magazine και Ellery Queens Mystery Magazine και στις ανθολογίες The Blue Religion και Ice Cold. Ήταν υποψήφιος για τα βραβεία Bram Stoker, Edgar και ITW Thriller. Από το 2001 αρθρογραφεί αδιαλείπτως στη στήλη «News from the Dead Zone» του περιοδικού Cemetery Dance.


Add: 2019-11-01 10:06:27 - Upd: 2021-03-17 18:29:53