Το μυστήριο του κόκκινου σπιτιού
Εξαντλημένο
ISBN: 978-618-83565-5-9
Οξύ, 10/2018
Ελληνική, Νέα
€ 14.99 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
21 x 14 εκ, 248 σελ.
Περιγραφή

Ο Ρόμπερτ, ο από χρόνια χαμένος αδερφός του Μαρκ Άμπλετ, το μαύρο πρόβατο της οικογένειας, μόλις φτάνει από την Αυστραλία στην κατοικία του Μαρκ στην ήρεμη αγγλική ύπαιθρο. Λίγο αργότερα όμως βρίσκεται νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι, ενώ ο αδερφός του έχει εξαφανιστεί. Ο Άντονι Γκίλινγκαμ, ένας ιδιαίτερα παρατηρητικός και εύστροφος λάτρης της περιπέτειας, φτάνει στο Κόκκινο Σπίτι και με τη βοήθεια του φίλου του, Μπιλ Μπέβερλι, αναλαμβάνει να συγκεντρώσει και να συνδυάσει τα κομμάτια ενός πολύ απαιτητικού παζλ. Μυστικά περάσματα, αμπαρωμένες πόρτες, αναξιόπιστοι υπηρέτες, δύσπιστοι συγγενείς είναι μερικά από τα εμπόδια που ξεπερνούν, καθώς τα πειστήρια αλλά και οι θεωρίες για τη λύση αφθονούν. Πνευματώδεις διάλογοι, αδυσώπητες σχέσεις, ενδιαφέροντες χαρακτήρες γοητεύουν τους λάτρεις του αστυνομικού μυστηρίου.

Γνωστός κυρίως για το βιβλίο του Winnie thePooh, ο Alan Alexander Milne γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1882. Ήταν σημαντικός θεατρικός συγγραφέας, πριν η τεράστια επιτυχία του Γουίνι επισκιάσει όλα τα προηγούμενα έργα του. Έγραψε επίσης παιδικά ποιήματα και μυθιστορήματα. Υπηρέτησε και στους δύο παγκόσμιους πολέμους και πέθανε το 1956, σε ηλικία εβδομήντα τεσσάρων ετών.

Απόφοιτος του Kέμπριτζ και μπαρουτοκαπνισμένος αξιωματικός του βρετανικού στρατού, ο Alan Alexander Milne έγραψε το 1922, σε ηλικία σαράντα ετών, το μοναδικό μυθιστόρημα μυστηρίου της καριέρας του.

Διαβάζοντάς το σήμερα, ο ορκισμένος οπαδός της αστυνομικής λογοτεχνίας μάλλον θα… καταριέται το Γουίνι το Αρκουδάκι, η τεράστια επιτυχία του οποίου έστρεψε τον συγγραφέα αποκλειστικά στα παιδικά βιβλία, αποτρέποντάς τον από το να συνεχίσει τις ιστορίες με ερασιτέχνες ντετέκτιβ, με τις οποίες είχε πάθος και ο ίδιος ως αναγνώστης.

Δεν είναι τυχαίο που ο αμερικανός κριτικός του περιοδικού The New Yorker, Alexander Woollcott, χαρακτήρισε το μυθιστόρημα που κρατάτε στα χέρια σας ως «μία από τις τρεις ωραιότερες ιστορίες μυστηρίου όλων των εποχών», ενώ ο πολύς Raymond Chandler έγραψε ότι «είναι ιδιαιτέρως ευχάριστο και διασκεδαστικό, γραμμένο με μια απατηλή ομαλότητα που μοιάζει εύκολη – αλλά δεν είναι καθόλου!».