Βλαντίμιρ Λένιν
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-03-1499-1
Μεταίχμιο, Αθήνα, 5/2016
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 6.83 (περ. ΦΠΑ 6%)
Ebook, EPUB
296 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Μια σύντομη αλλά περιεκτική βιογραφία του Λένιν, γραμμένη από έναν απ’ τους σημαντικότερους σύγχρονους ιστορικούς του Μαρξισμού.
Περιγραφή

Ευσύνοπτη, περιεκτική και πλούσια σε πληροφορίες βιογραφία του Λένιν, γραμμένη από έναν από τους σημαντικότερους ιστορικούς του μαρξισμού. Ο συγγραφέας παρακολουθεί τον Λένιν από τα φοιτητικά του χρόνια και τις πρώτες συγκρούσεις του με το αυταρχικό τσαρικό καθεστώς μέχρι τις εμφύλιες διαμάχες που διαδέχτηκαν την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917. Το ιστορικό πορτρέτο του επαναστάτη πολιτικού ολοκληρώνεται με αναφορές στην προσωπική και την κοινωνική του ζωή.
Η απλή γλώσσα και η ξεκάθαρη δομή του βιβλίου αλλά και η απουσία ιδεολογικά φορτισμένων κλισέ το καθιστούν προσιτό σε κάθε αναγνώστη. Η έκδοση συμπληρώνεται από εικονογραφικό υλικό.

Κριτικές για το βιβλίο
Το καθηλωτικό πορτρέτο ενός επαναστάτη, το οποίο έχει φιλοτεχνηθεί με εξαιρετική προσοχή και διακριτικότητα. Ένα βιβλίο που καλύπτει ένα κενό στη βιβλιογραφία και απευθύνεται τόσο σε ακαδημαϊκούς και φοιτητές όσο και στο ευρύτερο κοινό.
University of Michigan

Τεκμηριωμένο, αν και προσιτό στο κοινό. Η καλύτερη πραγμάτευση του Λένιν και των ιδεών του εδώ και χρόνια.
City University of New York

Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2019-06-05 08:18:50 - Upd: 2023-08-07 10:04:57