Και στην αιωνιότητα δεν θα πλήττω
Et dans l’éternité je ne m’ennuierai pas (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-05-1733-0
Ελληνική, Νέα
€ 19.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 14 εκ, 304 σελ.
Γαλλικά (γλώσσα πρωτοτύπου)
Σύντομη περιγραφή
Ο Πωλ Βεν, ο μεγάλος ιστορικός της Ρώμης, ο οποίος κλόνισε τόσες παραδεδομένες ιδέες, αποδεικνύεται εδώ αστείος, σοβαρός, αδιάφορος για τη γνώμη των άλλων. Ακόρεστος για πολιτισμό και ποίηση, αποστασιοποιημένος απ’ τον κόσμο του Πανεπιστημίου, προτιμά ν’ ατενίζει τα σύννεφα παρά να συγχρωτίζεται με τους ανθρώπους.
Περιγραφή

Αναμνήσεις απ’ τον αιώνα που πέρασε, περίπατοι στην αρχαιότητα, εμβριθείς στοχασμοί και ιστορίες ζουμερές, συχνά συγκινητικές, αφηγήσεις ενίοτε επώδυνων προσωπικών εμπειριών, κοσμούν το ωραίο αυτό βιβλίο που μοιάζει με καταστάλαγμα μιας ζωής έξω απ’ τους κανόνες. Ο Πωλ Βεν, ο μεγάλος ιστορικός της Ρώμης, ο οποίος κλόνισε τόσες παραδεδομένες ιδέες, αποδεικνύεται εδώ αστείος, σοβαρός, αδιάφορος για τη γνώμη των άλλων. Ακόρεστος για πολιτισμό και ποίηση, αποστασιοποιημένος απ’ τον κόσμο του Πανεπιστημίου, προτιμά ν’ ατενίζει τα σύννεφα παρά να συγχρωτίζεται με τους ανθρώπους.

 Aπό τις Εκδόσεις της Εστίας κυκλοφορούν τα βιβλία του:

  • Φουκώ: Η σκέψη του, η προσωπικότητά του, 2011
  • Όταν ο κόσμος μας έγινε χριστιανικός (312-394 μ.Χ.), 2012
  • Η ελληνορωμαϊκή αυτοκρατορία, 2013
  • Παλμύρα. Ένας αναντικατάστατος θησαυρός, 2017

Γεννήθηκα το 1930 στη νότια Γαλλία, σε περιβάλλον σχεδόν πληβειακό, και είμαι επίτιμος καθηγητής ρωμαϊκής ιστορίας στο Κολέγιο της Γαλλίας (Collège de France). Παντρεύτηκα τρεις φορές, όπως ο Κικέρωνας, ο Καίσαρας και ο Οβίδιος. Υπήρξα μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος στα νιάτα μου κι έχω γράψει βιβλία για διάφορα θέματα. Ζω εδώ και πολύ καιρό σ’ ένα χωριό της Προβηγκίας, στους πρόποδες του όρους Βεντού.