Εγχειρίδιο Διοίκησης Μουσείων
Σύγχρονες προσεγγίσεις & παραδείγματα από την Ελληνική πραγματικότητα
The Manual of Museum Management (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5242-13-8
Δίσιγμα, Θεσσαλονίκη, 1/2018
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 30.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 710 γρ., 420 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Το βιβλίο Εγχειρίδιο Διοίκησης Μουσείων παρουσιάζει εκτενώς και αναλυτικά τις αρχές ενός μουσείου, τους τρόπους με τους οποίους συνεργάζονται οι άνθρωποι ενός μουσείου, για να επιτύχουν τους σκοπούς του, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους τα μουσεία, μικρά και μεγάλα, μπορούν να λειτουργήσουν ακόμη πιο αποτελεσματικά.
Περιγραφή

Το Εγχειρίδιο Διοίκησης Μουσείων των G.D. Lord & B. Lord παρουσιάζει εκτενώς και αναλυτικά τις αρχές ενός μουσείου, τους τρόπους με τους οποίους συνεργάζονται οι άνθρωποι ενός μουσείου, για να επιτύχουν τους σκοπούς του, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους τα μουσεία, μικρά και μεγάλα, μπορούν να λειτουργήσουν ακόμη πιο αποτελεσματικά. Η έκδοση αυτή παρέχει ενημερωμένη πληροφόρηση για μουσειακές πρακτικές, με στόχο να ικανοποιήσει τις τρέχουσες ανάγκες των επαγγελματιών του μουσειακού χώρου. Νέες και σύγχρονες μελέτες περιπτώσεων από επαγγελματίες μουσείων και πινακοθηκών ανά τον κόσμο ζωντανεύουν τις αρχές αυτές με την κατάθεση προσωπικών εμπειριών για τις προκλήσεις και τα επιτεύγματα της λειτουργίας των μουσείων σήμερα.

Η ανά χείρας έκδοση στα ελληνικά έγινε το 2017 με τη συνεργασία ερευνητών και καθηγητών του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με σκοπό την εξυπηρέτηση διδακτικών, ερευνητικών και πρακτικών μουσειολογικών αναγκών.

Είπαν για το βιβλίο

«Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και του έντονου ανταγωνισμού για τις συλλογές, τις οικονομικές συνεισφορές και για τη δημιουργία νέου κοινού, τα μουσεία πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες τάσεις μέσω της προώθησης της καινοτομίας και της ανάπτυξης στρατηγικών συμμαχιών παγκοσμίως, με σκοπό τη δημιουργία εμπειριών που επικαλούνται το συναίσθημα. Το βιβλίο αυτό παρέχει στους επαγγελματίες του χώρου της τέχνης πολύτιμες συμβουλές και καθοδήγηση, ώστε να οριστεί η θέση των μουσείων σε ένα ιδιαίτερα αυξανόμενο και σύνθετο πολιτιστικό, κοινωνικό, οικονομικό και τεχνολογικό πλαίσιο, στο οποίο ζούμε

-Juan Ignacio Vidarte, Γενικός διευθυντής, Μουσείο Guggenheim, Μπιλμπάο
Διευθύνων σύμβουλος Διεθνών Στρατηγικών, Ίδρυμα Solomon R. Guggenheim


Add: 2018-11-29 12:34:45 - Upd: 2021-03-17 18:29:48