Η Εκπληκτική Ισπανία - Θρύλοι που αφήνουν το ίχνος τους
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-7634-42-9
1η έκδ., Ελληνική, Νέα
€ 15.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 15 εκ, 380 σελ.
Ισπανικά (γλώσσα πρωτοτύπου)
Σύντομη περιγραφή
Τα ταξίδια μοιάζουν με μικρές ζωές, με ζωτικά μονοπάτια που μας προσφέρουν πολλές εμπειρίες, γι’ αυτό εξάλλου είναι απαραίτητο να τα απολαμβάνουμε τμηματικά ή στο σύνολό τους. Κάθε πράγμα έχει την ιστορία του, και είναι πρόθυμο να μας τη διηγηθεί. «Δεν είναι το ίδιο να ξέρεις τον δρόμο, και να περπατάς τον δρόμο». Ακριβώς αυτό.
Περιγραφή

Συγγραφέας: Jesús Callejo Cabo
Τίτλος: Η Εκπληκτική Ισπανία – Θρύλοι που αφήνουν το ίχνος τους
Πρόλογος: Χαβιέρ Σιέρα
Το εξώφυλλο απεικονίζει τα έργα «Only the lost tree remained» και «Forbidden Dream» του ζωγράφου Delawer Omar
Μετάφραση: Παναγιώτης Κόνσολας
Επιμέλεια έκδοσης: Κωνσταντία Νικολοπούλου

Αυτό το βιβλίο αφορά γεγονότα που θα εξάψουν την περιέργεια του αναγνώστη και θα δοκιμάσουν την ικανότητά του να εκπλήσσεται. Θα τον ωθήσουν να ταξιδέψει. Να επιβεβαιώσει ο ίδιος αυτό το αντικείμενο, τον τόπο, το λείψανο ή τη μυστηριώδη ιστορία που γεννήθηκε δίπλα του. Και θα τον μετατρέψουν σε ένα μυαλό διαπερατό στο θαυμάσιο, που θα συγκινηθεί από τη μαγική κληρονομιά για την οποία μιλώ. Το έργο του φωτίζει όποιον το διαβάζει. Τον αλλάζει ριζικά. Εν ολίγοις, τον αλλάζει χάρη στη «φιλοσοφική λίθο» της περιέργειας.

Και δεν λέω περισσότερα. Δε θέλω να αποκαλύψω κατά λάθος τι περιέχουν οι σελίδες που ακολουθούν. Η ανακάλυψή τους είναι μέρος της έκπληξης στην οποία κινείται ο Καγιέχο σαν το ψάρι μέσα στο νερό και από την οποία εσύ, αναγνώστη, δε θα θέλεις πια να βγεις. -Χαβιέρ Σιέρα [απόσπασμα από τον Πρόλογο]

«Δεν υπάρχει χρόνος για τεμπελιά ή δικαιολογίες. Δε χρειάζεται να πάει κάποιος στη Σεβαστούπολη, στην Κοντσιντσίνα, τη Σαμαρκάνδη ή στο Τιμπουκτού για να δει αυτά που μας έχουν πει κάποιοι άλλοι. Στην Ισπανία, με τα χίλια και ένα θαύματα, υπάρχουν πράγματα που δε θα τα πιστεύετε».

Γιατί υπάρχουν 13 χήνες, ούτε μία περισσότερη, στο μοναστήρι του καθεδρικού ναού της Βαρκελώνης; Τι έχει λεχθεί για το κλειδί και το χέρι που στεφανώνουν την Πύλη της Δικαιοσύνης της Αλάμπρα; Γιατί τα λιοντάρια του Πανεπιστημίου του Βαγιαδολίδ έχουν τόσο κακή φήμη στους φοιτητές του Δικαίου; Ποια αρχαία τελετουργικά γονιμότητας συνεχίζουν  ακόμα να υπάρχουν;

Από τη συγχώρεση του Παδρόν στο Κάστρο Κολομάρες της Μπεναλμάδενα,από το χέρι του γνωστού παιδαγωγού Χεσούς Καγιέχο διασχίζουμε μία μοναδική Ισπανία και ελάχιστα γνωστή και ανακαλύπτουμε ιστορικά κειμήλια και θρύλους που έχουν αφήσει το σημάδι τους ως τις ημέρες μας. Τα χρόνια της έρευνας και τα ταξίδια του συγγραφέα τεκμηριώνουν αυτήν τη συλλογή μαγικών και ιδιόμορφων τόπων, παράξενων και αξιοπερίεργων αντικειμένων, απίστευτων παραδόσεων που συνθέτουν την Εκπληκτική Ισπανία. [απόσπασμα από το βιβλίο]

Χεσούς Καγιέχο Κάμπο

Ο Χεσούς Καγιέχο Κάμπο γεννήθηκε στη Βαλδέρας (Λεόν),  έχει πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο της Βαγιαδοίδ και εργάστηκε ως υπάλληλος στη Μαδρίτη σε διάφορες νομικές θέσεις, μέχρι να αλλάξει τη λέξη Υπουργείο με τη λέξη Κλήρος και ζήτησε εθελοντική άδεια απουσίας για να συνεχίσει την έρευνα και τη διάδοση θεμάτων που σχετίζονται με την ιστορία που αγνοήθηκε, τους λαϊκούς θρύλους και τις παραδόσεις, τα μυθικά όντα, τα ταξίδια στις μαγικές τοποθεσίες και τα μυστήρια της ζωής γενικότερα.

Το αποτέλεσμα είναι σχεδόν τριάντα βιβλία που έχουν εκδοθεί, μερικά από τα οποία είναι:   GuíadelosseresmágicosdeEspaña(Ξωτικά, Νεράιδες και Καλικάντζαροι), Breve historia de la brujería, LasprofecíasdelTercerMilenio, Secretosmedievales, SeresylugaresenlosqueUstednocree  (με τον Κάρλος Κανάλες), La Españaextraña  (με τον Χαβιέ Σιέρρα), Viaje por la EspañamágicadelprofesorPumpernickelysuayudanteJuanito(παιδικό παραμύθι εικονογραφημένο από τον Τομάς Ίχο), και Sabiduríaancestraldelasplantas(εκδόσεις Acropress).

Είναι ο δημιουργός της τουριστικής πρωτοβουλίας “Anima Mundi:  Rutas por la Iberia Mágica, καθώς και του Μουσείου της Μαγικής Ισπανίας, μοναδικό στο είδος του που βρίσκεται στην πόλη Τολέδο. Υπήρξε μέλος για δεκατέσσερα χρόνια του θρυλικού προγράμματος Larosadelosvientos του Χουάν Αντόνιο Θεμπριάν (στο ραδιόφωνο σταθμό Onda Cero). Συνεργάζεται τακτικά με εξειδικευμένα περιοδικά στον κόσμο  του μυστηρίου και τηλεοπτικά προγράμματα όπως το “CuatroMilenio” (στο Cuatro) ή το κανάλι της UNED στο La2. Σήμερα, είναι ο διευθυντής του ραδιοφωνικού προγράμματος LaEscóbuladelaBrújula”, που μεταδίδεται στο δίκτυο Radio 4G FM.